2022. április 18., hétfő

FERENC PÁPA FELHÍVÁSA UKRAJNA BÉKÉJÉÉRT

VATICAN NEWS
Szerző: GEDŐ ÁGNES
2022.04.17.


A szerdai általános audiencia végén a pápa megemlékezett az ukrajnai háború áldozatairól. Kérjük az Urat, hogy szabadítson meg a halálos önpusztítástól! Az országok vezetői ne gyártsanak, és ne vásároljanak fegyvereket, dolgozzunk együtt a békéért! – buzdított.

„Szeretnék egy percre megemlékezni a háború áldozatairól” – mondta a Szentatya, majd halálos híreknek nevezte azokat, amelyekben menekültről, halottakról, sebesültekről, az egyik és másik oldalon elesett katonákról van szó. „Kérjük az élet Urát, hogy szabadítson meg minket a háborús haláltól! A háborúval minden elveszítünk. Egy háborúban nincs győzelem, csak vereség. Fohászkodjunk az Úrhoz, küldje el Szentlelkét és értesse meg velünk, hogy a háború az emberiség kudarca, és hogy le kell győznünk a háborút!

Az Úr Lelke szabadítson meg mindannyiunkat ettől az önpusztító késztetéstől, ami a háborúskodásban nyilvánul meg! Imádkozzunk, hogy a vezetők megértsék: a fegyverek vásárlása és gyártása nem oldja meg a problémát! A megoldás az, ha együtt dolgozunk a békéért, ahogy a Biblia mondja: a fegyverekből kovácsoljunk eszközt a békéért.” Az audiencia végén a pápa vezetésével a hívek az Angyali üdvözlettel imádkoztak a Szűzanyához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.