2022. május 26., csütörtök

DÜBÖRÖG PUTYIN PUSZTÍTÓ HARCI GÉPEZETE, A FÖLDDEL TEHET EGYENLŐVÉ EGY EGÉSZ VÁROST - LEGFONTOSABB HÍREINK CSÜTÖRTÖKÖN

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2022.05.26.


Oroszország hatalmas offenzívát folytat annak érdekében, hogy teljesen ellenőrzése alá vonja Luhanszk és Donyeck megyét. Előbbit a konfliktus negyedik hónapjára szinte teljesen ellenőrzésük alá vonták az orosz csapatok, már csak néhány települést tartanak az ukrán fegyveres erők. Jelenleg a Luhanszk megyei Szeverodonyecknél zajlanak a leghevesebb harcok a donbaszi frontvonalon. Beszámolók szerint az orosz bombázások száma exponenciálisan emelkedik, így a földdel tehetik egyenlővé a stratégiailag fontos iparvárost. Közben Volodimir Zelenszkij szerda esti videóüzenetében határozottan visszautasította azokat a javaslatokat, amelyek szerint Ukrajnának át kellene engednie a béke érdekében azokat a területeket, amelyeket már megszálltak az orosz erők. Az ukrán elnök egyben kijelentette, hadseregük az orosz csapatok eddigi leghevesebb támadásával néz szembe, éppen ezért még több, korlátozás nélküli katonai segítségre lenne szükségük a Nyugattól a győzelem érdekében
.

Az elmúlt órák legfontosabb eseményei:

1. Jelenleg Szeverodonyeck városánál zajlanak a leghevesebb harcok a donbaszi frontvonalon. Szerhij Hajdaj, a helyi katonai közigazgatás vezetője szerint az oroszok a földdel akarják egyenlővé tenni a várost.

2. Fontos döntést hoztak a NATO tagállamai: bizonyos fegyverrendszereket nem szállítanak majd Ukrajnának. A lépés célja, hogy a lehető legkisebbre szorítsák a NATO és Oroszország lehetséges konfrontációjának kockázatát.

3. Vlagyimir Putyin először látogatott meg sebesült orosz katonákat a háború kezdete óta, egyben bejelentette, megemelik a nyugdíjakat és a minimálbért Oroszországban.

4. A Sky News beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij határozottan visszautasította azokat a javaslatokat, amelyek szerint Ukrajnának területeket kellene átengednie a béke érdekében Oroszországnak.

5. Az ukrán elnök egyben kijelentette, hadseregük az orosz csapatok eddigi leghevesebb támadásával néz szembe a Donbaszban, ezért még több nyugati fegyverre van szükségük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.