2022. május 15., vasárnap

KILÉPÉS A SEMMIBE!

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2022.05.15.


„Mindenki tudja: a Huxit rövidesen Magyarország legerősebb politikai témája lesz, amit egyre növekvő féltékenységgel figyelnek a témahiányban szenvedő, tehetségtelen politikusok által sújtott baloldali pártok. (…) Rövidesen kifejezetten a baloldali szavazók részére felvilágosító kampányt indítunk, amelyben számszerűsíteni fogjuk, mekkora többletterhet jelentene részükre az uniós szankciók elfogadása – úgy, ahogyan azt a baloldali pártok szeretnék. Már most is sok baloldali szavazó írt nekünk erről, de a levelek feldolgozásával kapcsolatban még a türelmüket kell kérnünk. A jövő héten feláll az informatikai rendszerünk, elkezd üzemelni a honlapunk és elindítjuk a Huxitot támogató aktivisták országos szervezését is. Meg kell nyernünk a rezsiköltségek miatt aggódó baloldali szavazók százezreit is az Európai Unióból történő kilépés ügyének. Huxit!” (Volner János)


Közismert, hogy Volner maroknyi csapata, a Volner Párt mostantól Huxit Párt néven folytatja majd működését. A politikai mikro-formáció elsődleges célja, hogy kiléptesse Magyarországot az Európai Unióból. Az ötlet nem túl eredeti. A néhány évvel ezelőtt alakult Brexit Párt hasonló töltettel lépett színre (pillanatok alatt nagy népszerűségre tett szert) és több tényező együttes hatására vágyuk be is teljesült: az Egyesült Királyság szakított az Európai Unióval. A Brexit Párt már megszűnt, illetve átalakult, a távozó brit oroszlán azóta próbálja feldolgozni a válás miatti traumát, több-kevesebb sikerrel.

Nem lehet félvállról venni Volner eszement ötletét, már csak azért sem, mert ez a sokat próbált ember jó kapcsolatban áll a Fidesz korifeusaival. Bizonyítja ezt az is, hogy a kormánypárti média rendszeres szereplője, legutóbb egy Szanyi-Volner páros vitát láttam a HírTv-ben. (Megrázó adás volt, két sehol nem jegyzett párt vezetője folytatott diskurzust: egy volt, perifériára szorult EU-képviselő hadakozott egy minden hájjal megkent, EU-szkeptikus életművésszel). Jól jön a Fidesznek, hogy a kontinentális közösség által egyre inkább megvetett Orbán-rezsim támogatójaként – és ellensúlyként – egy jobboldali politikai alakzat zászlajára tűzi az Európai Unióból való kilépést. Vélhetően hamarosan a Mi Hazánk is „felveszi a kesztyűt”, és érzékelhetően erősödni fog a Huxit pártolók hangja. Ebben sajnos igaza van Volnernek!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.