2022. május 26., csütörtök

MINDENT ELMONDOTT A MARIUPOLI VÉRFÜRDŐRŐL EGY OROSZ HARCOS: MÉG SOSEM LÁTOTT A VILÁG ILYEN RÉSZLETES BESZÁMOLÓT

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2022.05.26.


Talán még sosem jelent meg olyan részletes élménybeszámoló a Mariupol körüli harcokról, mint amelyet Mihail Jareszkó, az orosz szakadár „Donyecki Népköztársaság” 107-es számú gyalogezredének harcosa tett a 
RIA Novosztyi hírportálnak. Jareszkó meglepő részletességgel mesél súlyos veszteségeiről, alakulatának rossz felszereltségéről, illetve az ukrán haderővel szemben elért katonai sikerekről is az orosz hírlapnak.

A „Troll” hívójelre hallgató szakadár rajparancsnok március 10-én szerzett tűzkeresztséget, amikor alakulatával parancsot kaptak egy kilenc emeletes épület elfoglalására Mariupol Taganrogszkaja utcájában.

Az ukránok az épület felső emeletein várták őket és golyózáporral terítették be Jareszkó 14 fős alakulatát; öt bajtársa szinte azonnal elesett, négyen megsérültek. A szakadár harcos arról beszél, hogy valószínűleg mind szörnyet haltak volna a támadás során, ha nem siet a segítségükre a Vosztok zászlóalj nevű szakadár önkéntes formáció páncélos járművekkel. 

Az épületet nem sikerült bevenni, a harcokban az ukránok kilőtték a Vosztok egyik páncélosát, de csak a vezető jutott ki élve. A szakadárok visszavonultak a térségből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.