2022. május 20., péntek

TIBORCZ ISTVÁN NŐVÉRÉNEK CÉGE ÉS AZ ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT IS KAPOTT KÖZPÉNZT - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.05.20.


RTL.hu: Tiborcz István nővérének tavaly alapított cége 187,5 milliós támogatást kapott

A nadapi vállalkozás székhelye egy medencés – inkább villának kinéző – ingatlanban van. Tiborcz Eszter mellé tavaly beszállt édesanyja, dr. Tiborcz Sándorné is. Erről Tiborcz Eszter korábban azt írta, édesanyja kisebbségi tulajdonszerzése a cégben „annak családi jellegét erősíti”. A Rekettyés Agro Kft. alig volt egyéves, amikor majdnem 34 millió forintot nyertek.

Telex: Újabb kétmilliárd forint közpénzből működhet idén az Alapjogokért Központ

Két válságos év alatt megsokszorozta az adófizetőktől származó, 2013-as megalakulása óta rendszeresen gyarapodó közpénzbevételeit a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft., azaz az Alapjogokért Központot működtető vállalkozás. 2022-es működésére újabb 2 milliárd forintot kapott a Batthyány Lajos Alapítványtól a Szánthó Miklós nevével fémjelzett Alapjogokért Központ, illetve az azt működtető cég.

24.hu: Több tucat vállalkozás vár pénzére a gödi Samsungnál, 50 százalékos kifizetést akarnak lenyomni a torkukon

Fizetési problémák merültek fel Magyarország egyik legnagyobb beruházásán, a dél-koreai Samsung gödi akkumulátorgyárának építkezésén – értesült a lap. A napokban a talajvízszennyezésre utaló mérési eredmények okoztak felzúdulást a gödi lakók körében, szerkesztőségünkbe pedig arról futottak be hírek, hogy a nagyberuházáson bedolgozó magyar vállalkozások 2-3 hónapja hiába várnak a fizetségre. Több forrásból származó értesüléseink szerint az egyik dél-koreai alvállalkozó csődközeli helyzetbe került, összesen mintegy 3 millió euró kifizetésével maradt el a beszállítóinak.

Mfor.hu: Közel 2 milliárd forintos megbízást nyert el a 4iG

A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a 4iG által vezetett konzorcium ajánlatát nyertes ajánlatként hirdette ki az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. által „A FELIR továbbfejlesztése a vidékfejlesztési monitoring megvalósításához” tárgyú verseny-újraindításával meghirdetett központosított közbeszerzési eljárás eredményeképpen – közölte a 4iG a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Hvg.hu: Orbán kedvenc sportújságírója 100 millió forintos, focis dokumentumfilmben lesz szakértő

Minden idők egyik legsikeresebb magyar labdarúgója és Románia egyik legnagyobb sportcsillaga, Bölöni László még sehol sem publikált önéletrajzát felhasználva, a Filmintézet 96,1 millió forintos gyártási támogatásával forog júliustól a Bölöni László – Egy legenda története című dokumentumfilm, közölte a Nemzeti Filmintézet. A dokumentumfilmnek Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője lesz a szakértője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.