2022. június 13., hétfő

EGYRE SZOROSABB A MILLIÁRDOSVERSENY ORBÁN VIKTOR CSALÁDJÁBAN

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2022.06.13.


Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének most már évek óta magasabb jövedelme van cégeiből, mint a miniszterelnök szüleinek, ám ha az elmúlt 12 évet nézzük, még mindig Orbán Győző jutott több pénzhez ilyen forrásból. Mindenesetre az biztos, hogy a saját bevallása szerint megtakarítással nem rendelkező kormányfő feletti és alatti Orbán-generáció is masszívan milliárdos. Ebben pedig az extraprofit, a rejtélyes helyről érkező kifizetések és az állami megrendelések is komoly szerepet játszottak.


Extraprofitból extraosztalék

A kormányfő édesapjának cégbirodalma némileg egyszerűsödött az elmúlt években, így Orbán Győzőnek jelenleg már csak három társaságban van részesedése: a bányászattal foglalkozó Dolomit, illetve Gánt Kő Kft.-kben és az alcsútdobozi golfpályákat Mészáros Lőrincnek* bérbe adó vállalatban. Utóbbi fixen évi néhány százezer forintos veszteséget termel, a Gánt Kő Kft. pedig épp ellenkezőleg, jellemzően néhány milliós profitot hoz évente.

Az igazi fejőstehén a Dolomit Kft., amelyben Orbán Győző ugyan csak 51 százalékos tulajdonhányaddal bír, de amelyből az évek során így is masszív milliárdokat vehetett ki osztalékként. Ezúttal 953 millió forint hozott a vállalat a miniszterelnök édesapjának, de 2010 óta már közel hét milliárd forinthoz jutott a vállalatból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.