2022. június 13., hétfő

GYURCSÁNY ÚJRAFELFEDEZÉSE: NEM ELDUGNI, HANEM ELŐTÉRBE KELLENE ÁLLÍTANI ORBÁN MUMUSÁT, MERT Ő BESZÉL A LEGJOBBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.06.13.


Ezt az embert ki kellene találni, ha nem lenne, de ha 16 év alatt nem termett hozzá hasonlóan tisztán látó és tisztán beszélő politikus, akkor ezt az embert nem a szemétdombra kell dobni, mert az orbáni gyűlöletpropaganda karaktergyilkos gépezete démonizált közellenséget csinált belőle, hanem rehabilitálni kellene, meg kellene védeni, és fel kellene erősíteni, hogy legyen legalább egyetlen ellenfele ennek a sötét, gazember, fasiszta diktátornak. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan kormányzott, mert most nem kormányoznia kell, hanem beszélnie...

...Rajta kívül mindenki megalkuvó, megfertőződött, kiegyezést kereső ember. Gyurcsány nem az. Ő az egyedüli, aki nem az. Aki ráadásul látja is ennek a behódolásnak a folyamatát és veszélyét. Ezért ma ő az egyetlen alkalmas ember, akinek ráadásul már a felesége is önálló, független politikai tényező, potenciális vezető. Ma a legfontosabb, hogy legyen egy maradék, akik még ismerik, képviselik és hirdetik a liberális demokrácia igazságát, eszméjét, akik hisznek is benne, ezért alternatívát képesek nyújtani az orbáni keresztényfasiszta világnézettel szemben.

Ez a maradék, akár tetszik, akár nem, ma a DK-ban van. Abban a pártban, amelynek van egy jól beszélő, a szabadság tüzét átadni képes elnöke, aki képes tisztán tartani a fejeket. Lehet Gyurcsányt utálni, de azzal az Orbánnal való szembenállás, a demokratikus alternatíva utolsó szikráját utasítják el. S mondunk még valamit, ha ez számít: ebben a pártban vannak az Orbán-rendszer ellenfelei közül a legtöbben. Itt van a legnagyobb bázis. Ez a mag. Ezt Gyurcsány hozta létre. A sok nagyszájú paprikajancsi pedig, akik ma már hízelegnek Orbánnak, semmit nem hozott létre.

Aki Gyurcsányt elveti, ezeket az embereket is elveti. Ezek a realitások. Orbánnal szemben a “dafke”, a csak azért is, működik. Nem Orbán mellé kell beállni, gyalázni a legnagyobb ellenfelét, hanem csak azért is mellé kell állni. Gyurcsányt kell rehabilitálni, támogatni, előtérbe állítani és beszéltetni, beszéltetni. Ha az emberek meghallgatják, megváltozik a véleményük. Mindenkit meg lehet az igazsággal győzni. Orbánnak nincs nagyobb csapás, mintha az ellenzék “feltámasztja” Gyurcsányt. Nem kell elhinni Orbán hazugságait. Meg lehet fordítani a gyurcsányozást.

Az emberek egyszer annyira unni fogják a gyurcsányozást, a sok hazugságtól akkora csömört kapnak, hogy amikor meghallják ezeket, dührohamot kapnak. Orbánra rá fog omlani a sok hazugsága. A hazugságot soha nem szabad tudomásul venni, ahhoz alkalmazkodni, hanem annak mindig ellene kell állni. A DK-nak nyitnia kell, hogy ne szektásodjon el, mert akkor nem tud megnyerni más embereket. De úgy kell növekednie, hogy az elveiből semmit nem enged, hanem minél többen ismerjék meg, fogadják el és vegyék át ezeket az elveket. Integrálnia kell az ellenzéki tömegeket.

Az ellenzék öngyilkos politikájának része, hogy a mostani divat szerint nem kell “orbánozni”. De “gyurcsányozni” lehet. Hol vannak Gyurcsány állítólagos bűnei Orbán bűneihez képest? Hol ártott Gyurcsány Ferenc annyit Magyarországnak, mint Orbán? Mégis ő a közellenség, Orbán pedig a “jótevő” miniszterelnök. Ez nevetséges. Orbánozni kell, mert Orbán ennek az országnak a rákfenéje, a pusztítója és a kifosztója. Minden miatta van, mindent ő csinált. Ha pedig van egy elszánt ellenfele, aki jószerivel már az egyetlen, aki nem hódol be, azt nem kiutálni kell, hanem az élre állítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.