2022. június 17., péntek

NEM CSAK A FORINT, A MAGYAR TŐZSDE IS ALULTELJESÍTETT - BAMOSZ: MÁJUSI EMELKEDŐ ARANYAT ÉR

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.06.17.


Májusban 2 százalékkal, azaz 151 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ). A fejlett piacok tőzsdéin negatív nulla, a fejlődő piacokon pozitív nulla volt az elmozdulás. A magyar börze ezzel szemben jelentősen alulteljesített. A forint az euróhoz és a dollárhoz képest is gyengült, az euróhoz képest jelentősen.


Májusban a befektetési alapok tőkeáramlásainak eredője közel 47 milliárd forint volt. A legnagyobb beáramlást a kötvényalapok, míg a legnagyobb kiáramlást a részvényalapok könyvelték el. A tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 2 százalékkal növekedett, így a hónap végén összesen 7685 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)

A pénzpiaci alapokhoz közel hatmilliárdnyi tőke érkezett, amihez a hozamok is hozzá tudtak tenni. Összességében 21,9 százalékos a vagyonnövekedés, ami messze a legnagyobb a kategóriák között. Igazolódott az előző havi várakozás, amely szerint a legkisebb kategória címe máshová kerül. Megtörtént tehát az előzés, ami ilyen hozamkörnyezet mellett várható volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.