2022. július 26., kedd

"A SZEMÉLYI FELTÉTELEK ÁTMENETI HIÁNYA MIATT" LEMONDJA A TELJES UROLÓGIAI ELLÁTÁST A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

FACEBOOK
Szerző: DR. KUNETZ ZSOMBOR
2022.07.26.


Van amit egy egyetem egyszerűen nem tehet meg, ez az. Még akkor sem, ha alapítványi szerkezetben működik, vagy hirtelen betegség miatt történik. Ha valahol itt kell, hogy legyen elég puffer a rendszerben.

"A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt" lemondja a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem, augusztus elejéig, július 22-től. Ezt a lemondást előző este 18 órakor közölték az NNK-val.

Ezzel a lemondással gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás, vagy a bonyolultabb urológiai onkológia műtéti ellátás is .

A hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is.

Ráadásul ezen egyetemi centrumok humánerőforrás tekintetében sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház, hiszen miután a képzés és a posztgraduális képzés is itt van, orvos létszámuk nagyon sokszor adott, szakdolgozó tekintetében pedig, sokszor vonzóbb a nagyvárosi környezetben dolgozni, mint utazni. És itt, ha egy picit is normális a menedzsment több pénz is van.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Urológiai Klinikáján a honlapjuk szerint 2 rezidens, egy szakorvos, egy tanársegéd, egy adjunktus, nulla főorvos, egy nyugalmazott egyetemi docens, egy emeritus professzor, két igazgatóhelyettes, egy igazgató dolgozik. A szakdolgozói létszám nincs feltüntetve a jobbágyok számát nem szokták ismertetni a nagyurak.

Az állománytáblából úgy tűnik, hogy innen menekülnek a dolgozók.

A Szegedi Tudományegyetem a mai lemondásávál nemhogy egyetemként, de kórházként sem funkcionálhat, bátran kidobhatja a Tudományegyetem tábláját és kirakhatja helyette az Ispotály meghatározást, ez összhangban is lenne a vármegyékkel és a főispánnal.

A Szent-Györgyi Albert nevet pedig, azonnal el kellene hagynia, tovább nem megszégyenítve a Nobel díjas magyar tudós emlékét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.