2022. július 17., vasárnap

EZREK TÜNTETNEK A RAKPARTON MZP HÍVÁSÁRA, A SLÁGERSZÓ A SZOLIDARITÁS, A NYALONCOK IS MEGKAPTÁK A MAGUKÉT

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2022.07.16.



Márki-Zay Péter és mozgalma a budapesti Jászai Mari téren tüntet a kata-törvény ellen és az Orbán-rendszer károsultjai mellett.

Ez itt a folyamatosan frissülő közvetítésünk, az újdonságokat nem meglepő módon mindig legfelül találod.

19:24 Összeállnak a felszólalók egy közös képre. Gurzó szerint 5-6 ezren voltak, annál azért talán valamivel kevesebben. Tüntessetek minden nap - küldi haza a tömeget. Hamar el is kezdenek oszlani. Nagyon klasszikus tüntetés volt, sok és hosszú beszéddel. A Margit hídra invitál valaki a tömegből a színpadról.

19:20: Ébresztő, ébresztő - skandál tapsolva a tömeg. Márki-Zay aztán megismétli, hogy jó lenne, ha Orbánék nem lopnának többet, erre jön újra az Orbán takarodj. Minden nap választás van, dönteni kell jó és rossz között, ki kell állni az elnyomotttakért is. Elhangzik még a kampányban sokat hallott az elmúlt ezer év lekorruptabb kormánya. Köszönöm, Isten óvja a magyarokat - köszön el Márki-Zay, de újrakezdi, hogy viselni kell a kék szalagot. Aztán újra elköszön. "MZP, MZP" - zúg a tömeg. És mintha tényleg vége lenne a beszédnek, Gurzó Ákos már a mikrofon mögött.

A jelenlévők a kormányéhoz képest egy más kultúrát képviselnek, a szeretetét és a szolidaritásért - mondja MZP. Lecsengetésnek tűnt, de mégsem az volt!

19:15: itt az első "Orbán, takarodj!" kórus. Igen, csak most, ez eddig inkább beszédhallgatós típusú, nem szenvedélyes tüntetés.


"Mire készül Orbán Viktor?" - kérdi MZP, csatlakozva az előtte szóló szakszervezeti vezetőhöz, aki szerint az erőszakszervezetek tagjainak fizetésemelése nem volt véletlen.

MZP szerint az összes fideszes megszorítást, különadót a kisemberek fogják megfizetni,


"de nem az a kisember, akinek nincs megtakarítása, a Döbrögi."

Nagyon hosszú beszédeket kellett végigvárnia, talán ezért idézte kétszer is úgy az ismert mondást, hogy "hazudtak reggel, éjjel és este is." Utána arról beszélt, hogy aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az szerinte menthetetlen.

Márki-Zay most döbrögizte le Orbánt.

MZP szerint a megszorítások bejelentése volt "Orbán Viktor őszödi beszéde", hiszen kiderült, hogy minden választási ígéretük hazugság volt és a kormány azt valósította meg, amivel hazug módon az ellenzékét vádolta.

MZP indításként hősöknek nevezte azokat, akik nyáron is kimennek tiltakozni.

Gurzó most mutatta be a következő fellépőt, Márki-Zay Pétert...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.