2022. július 17., vasárnap

MÁRKI-ZAY KÉT NAPJA MÉG LÁZÁRRAL GAZSULÁLT, MA PEDIG AZ ELLENZÉKNEK SZÓNOKOLT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.16.


Márki-Zay Péter olyan a magyar politikában, mint a kígyó az Édenben. Nagyjából ennyi köze van neki mind a kereszténységhez, mind a Bibliához. Az álnokság nagymestere két napja még Lázár Jánossal gazsulált, ma pedig az Orbán-ellenes tiltakozás élére állt, rárepülve az emberek elégedetlenségére, s ellenzéki embereknek szónokolt. A Lázárral való találkozásról készült fotót Márki azzal a szöveggel tette fel a Facebook oldalára, hogy “előbb vagyunk vásárhelyiek, mint ellenzékiek vagy kormánypártiak”. Lehet bármi, ami ezt a különbséget elmossa, feloldja egy fasiszta diktatúrában?

Az ellenzék volt (bukott) miniszterelnök-jelöltje számára egy diktatúrában nem számít, hogy ellenzéki vagy kormánypárti. A nevetséges kékszalagjával, ami állítólag a korrupcióellenesség jelképe, a trafikmutyis Lázár Jánossal tárgyal, aki politikusként nemcsak a környék és a megye, de az ország egyik legnagyobb földesura is, kastéllyal és ki tudja mivel. Márki-Zay ezt pontosan tudja, de nem számít ez neki miután elveszítette a választást, és megértette, hogy őt többé az ellenzék soha nem választja meg miniszterelnök-jelöltnek és soha semmiben nem támogatja, nagyon helyesen.

Ezért Márki-Zay röpke egy hónappal a katasztrofális vereség után, amit kizárólag ő maga idézett elő, hízelkedni kezdett Orbánnak, felajánlotta magát és a szolgálatait a diktátornak, s “kiegyezést” ajánlott az ellenségnek. Mert ha az ellenzék hátán nem tud felkapaszkodni a hatalomba, akkor megpróbálja a Fideszen keresztül. Azonnal kiegyezett Lázárral, akivel addig perben és haragban állt, állítólag Hódmezővásárhely érdekeit szem előtt tartva. Érdekes módon, előtte nem volt fontos Hódmezővásárhely érdeke, mert Lázár a halálos ellensége volt.

A Fidesz ravasz módon közel engedte magához Márki-Zay-t, aki megszégyenülése és választási veresége után az ellenzék (általa addig is jól ismert és támogatott) kollaborációját kezdte ostorozni, ami Orbánnak olyan, mint egy falat kenyér. Márki-Zay, mint volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt verje csak szét belülről az ellenzéki tábort. Ennek jegyében állt szóba a ravasz Lázár Márki-Zay Péterrel, és rajta keresztül tudja magát visszahízelegni és pozícionálni a városban is. Majd eldöntik, hogy Márki-Zay-t menesztik vagy Fidesz-bábként meghagyják, hogy bomlassza az ellenzéket.

Márki-Zay csak látszólag van totális identitászavarban, aki egyik oldalról a Fideszhez somfordál, a másik oldalon pedig az ellenzéknek udvarol, az Orbán-ellenes KATA-tüntetésen szónokol. Mert egy karrierista gondolkodásmódjában ez a kettő teljes mértékben összeegyeztethető: Márki-Zay a parlamentben kollaboráló ellenzékkel szembeni elégedetlenséget kihasználva megpróbálja a saját tagságukat és támogatóikat (az ellenzéki szavazókat) szembefordítani saját pártjaikkal, az ellenzéki érzelmű szavazókat igyekszik kiszervezni alóluk, hogy ezek a pártok megszűnjenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.