2022. július 25., hétfő

TGM: „FÖLLÁZADUNK ELLENETEK, SZEGÉNY HATALMASOK, DE NEM GONDOLUNK RÁTOK”

MÉRCE
Szerző: TGM
2022.07.24.


Az egyik kérdés a mai Magyarországon ez: miért gyűlölnek ennyire benneteket? Miért kellett megszüntetni ezt az adónemet, ami a tüntetők meg rengeteg szakmai szervezet – közöttük a nem bohémságról, romantikáról és forradalmiságról nevezetes ügyvédi és könyvelői kamara – szerint mérhetetlen ostobaság?

Azért gyűlölnek benneteket ezek, mert nem bírják elviselni, hogy valakinek nincs bürokrata főnöke, hogy nem (vagy nem mindig) parancsszóra dolgozik, nem kell időre bemennie az irodába, kevesebb arroganciát kell tűrnie, mint másnak.

A mindenféle szabadúszók, hiába gürcölnek többet, mint a titkosszolgálatok dolgozói, robotolnak látástól vakulásig, de kiküzdöttek némi – valóságos és látszólagos – függetlenséget. Akárhogyan is, de sokan közülük szabadok belül.


Képesek tréfálkozni. Rajongani valakiért. Maguk nevelik a gyereküket, ha lehet, nem a bölcsi, nem az ovi, nem a suli, nem a vezérezredesi rangra megérett rendőrminiszter bácsi. Némelyek vegánok. Urambocsá, antifasiszták (bár valaki mintha cigányozott volna, pfuj). Migránssimogatók. Nem nézik le a nőket. Kevés a pénzük, de vigaszuk van: pia, könyvek, kiállítások, zenék, szerelmek. Nem örülnek neki, hogy a legnagyobb ellenzéki pártot képviselő polgármester néni brutális kilakoltatással és a testvériséget hirdető naiv szabadúszók bántalmaztatásával ünnepli a demokráciát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.