2022. augusztus 12., péntek

MÁR ELKEZDŐDÖTT A VÁLTOZÁS AZ INGATLANPIACON A REZSIEMELÉS MIATT - MINDENKI MENEKÜL A MAGAS KÖLTSÉGEK ELŐL

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVASI JUDIT
2022.08.12.


Egyelőre nem okozott felfordulást az ingatlanpiacon a rezsiárak augusztusi emelése, ugyanakkor számos változás indult meg. Egyre többen döntenek a magas rezsiköltségű ingatlan eladása mellett, kérdés, hogy vevő akad-e majd ezekre az ingatlanokra. Az albérletpiacon ugyanakkor már kézzelfogható a hatás.


Rövid távon egyelőre nem okoztak elmozdulást az új rezsiszabályok az ingatlanpiacon, változásra több hónapos időtávon lehet számítani. Várhatóan a novemberi, decemberi számlákból derül majd ki, hogy egy-egy lakásnál mennyire sikerült takarékoskodni vagy mennyire emelkedhetnek a fenntartási költségek. Az ehhez köthető lakáseladási és lakásvásárlási hullámra, amelynek keretében takarékosabb lakóingatlan után nézhetnek a tulajdonosok, csak 2023 elején lehet számítani. Hagyományosan a legtöbben az év végén, a karácsonyi időszakban döntenek az esetleges lakásváltásról, ami csak 2023-ban lesz érezhető a lakáspiacon – véli Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ugyanakkor a változás már elkezdődött, sokan gondolkodnak ugyanis a nagy, korszerűtlen családi házuk eladásán, van, aki már döntést is hozott. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy egyre több kétségbeesetten számolgató ügyféllel találkozni az ingatlanirodákban is az új energia- és gázár szabályozás miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.