2022. szeptember 14., szerda

LESZ-E ELÉG FÖLDGÁZ ÉS MENNYIBE KERÜL? - FÖLDGÁZPIACI KISOKOS

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: SZEPESI LÁSZLÓ
2022.09.14.


A rezsidíjak augusztusi emelése a lakosság nagy többségénél okoz jelentős kiadásnövekedést. A földgáz világpiaci árának alakulása már a napi híreket uralja. Alábbi írásunkban ahhoz igyekszünk kis segítséget adni, konkrét számokkal és linkekkel, hogy az olvasó a későbbiekben saját maga is figyelemmel kísérhesse az árfolyamok alakulását.


A közvélemény érthetően élénk figyelemmel kíséri az energiaárakkal kapcsolatos bejelentéseket, hiszen a rezsiköltségek elszabadulása igen jelentős kiadást jelent mind a lakosságra, mind a vállalatokra. A földgáz az egyik legfontosabb energiahordozónk, hazánkban a lakosság 70 százaléka gázzal fűt, ezért természetes, hogy kiemelt érdeklődést vált ki minden vele kapcsolatos hírt. Amióta a kormány is a rezsicsökkentés rendszerének megváltoztatására kényszerült, szinte az egész ország próbálja megtalálni a híres nevezetes „világpiaci árakat”, amik a hazai díjszabás jövőbeli alakulását is érinthetik. Cikkünkkel ehhez nyújtunk segítséget.

A földgáz kapcsán két fontos mennyiségi mutatót kell elsősorban figyelnünk: mennyiség (van-e elég gáz) és az ár (mennyibe kerül egy egységnyi energiahordozó)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.