2022. szeptember 14., szerda

ÉS HAMAROSAN A SÖTÉTSÉG

ÉLET ÉS IRODALOM
Szerző: VÁNCSA ISTVÁN
2022.09.09.


...Akkor pedig tél lesz és csend és hó és halál. Nemcsak Érden, hanem mindenütt, de legelsősorban és leghamarabb a civil szervezetek által működtetett szociális intézményekben. Ha másért nem, hát azért, mert valamennyi civil szervezet (azaz nonprofit módon, a kormányzattól függetlenül, önkéntes alapon, a közjó érdekében működő önszerveződés, azaz NGO) a sátán küldötte. Ne feledjük, hogy az Open Society Foundations, a Reporters Without Borders és a Transparency International is közéjük tartozik, ergo mindegyik NGO mögött Soros vigyorog. Céljuk az, hogy Magyarország világra szóló eredményeit kedvezőtlen színben tüntessék fel, és ezáltal a magyar embereket megtévesszék, összezavarják, ám ez nem fog nekik sikerülni, ugyanis a magyar emberek átlátnak a szitán. A jégvirágos ablakokon már kevésbé fognak átlátni, ám ez indifferens, a külvilág dolgait illetően a kormányhű média a nap minden órájában tárgyilagos és hiteles tájékoztatással szolgál.

Gázártámogatást a civil szervezetek által működtetett szociális intézmények értelemszerűen nem kapnak. Az egyházi hátterűek igen, azok egyébként eleve kétszer annyi normatív támogatásban részesülnek, ergo boldog az a sérült, önálló életre képtelen személy, akit a sors az ő védőszárnyaik alá terelt, míg ellenben a többiek – mondjuk ki úgy, ahogy van – eléggé rákúrtak. A fogyatékkal élők eleve nem a szerencse fiai, ezért jóságos kormányzatunk akként határozott, hogy némi támogatást mégiscsak nyújt nekik. Később aztán kiderült, hogy ez a támogatás kizárólag az elektromos kerekesszéket, az elektromos mopedet vagy a hálózati áramról működő oxigénkoncentrátort használókra vonatkozik. Ők lesznek azok, akik az éves kedvezményes kereten felül további 1697 kilowattóra erejéig rezsicsökkentett árat vehetnek igénybe. A többiek oldják meg a problémáikat saját maguk.

Szénszünet amúgy nemcsak a szociális otthonokban állhat elő, hanem a családi otthonokban is, egyszerűen azért, mert nincs annyi fa Magyarországon, hogy az önkormányzatok és a családok a gáz helyett a fatüzelésre átállhassanak. De ha lopnák a fát, avval se mennének sokra, mert már megfelelő kályháik és kéményeik sincsenek, ugyanis az érintettek a közelmúltban pályázati pénzek felhasználásával teljes egészében gázfűtésre álltak át. Viszont a gáz piaci árát immár nem tudják kifizetni, ahogy senki se tudja, kivéve természetesen legjobbjainkat, akik hazánk felemelkedéséért oly sokat tettek, hogy azt a tízmilliós jövedelmeik se képesek illendően honorálni. (A tízmillió persze nem havonta értendő, hanem óránként.) Mindenki más a fizetésképtelenség határán egyensúlyoz, nemcsak a magánszemélyek, hanem a gazdasági élet szereplőinek a zöme is. Elég a légy szárnyának egyetlen lebbenése, a folytatás a dominóelvnek megfelelően alakul...


AZ ÉS 2022/36. SZÁMÁNAK TARTALOMJEGYZÉKE (1. RÉSZ)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.