2022. szeptember 1., csütörtök

MAGYARUL IS ELÉRHETŐ AZ EU GYEREKBARÁT GYEREKJOGI STRATÉGIÁJA - GYEREKBARÁT VERZIÓBAN IS OLVASHATÓ MÁR AZ EURÓPAI UNIÓ 2021-2024-ES IDŐSZAKRA SZÓLÓ GYEREKJOGI STRATÉGIÁJA

HINTALOVON ALAPÍTVÁNY
Szerző: EURÓPAI UNIÓ
2022.08.


Az Európai Bizottság gyerekjogi stratégiát készített a 2021–2024-es időszakra vonatkozóan arról, hogy az EU és tagállamai hogyan védhetik jobban a gyerekek jogait. A Mi Európánk, mi jogaink, a mi jövőnk kutatásban 10.000 gyerek véleményét kérdezték meg arról, mitől éreznék magukat jobban.

A gyerekek közreműködésével gyerekbarát változatok is készültek az EU gyermekjogi stratégiájáról. Az észak-írországi Belfastban működő Queen’s University Gyermekjogi Központja két, gyermekekből és fiatalokból álló csoportot állított össze dublini iskolákból. A stratégia eredeti, angol nyelvű verziójában ez a két csoport segített abban, hogy hogyan magyarázzák el a gyerekeknek a stratégia főbb üzeneteit. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyerek önkéntesei segítették az anyagok jóváhagyását, átnézték és véleményezték a magyar nyelvű fordítást, és biztosították a gyermekbarát nyelvezet alkalmazását a fordítási folyamat során.

Gyerekbarát verziók:

A hosszabb verzió itt érhető el.
A könnyebben olvasható verzió itt található.
A rövidebb verzió itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.