2022. szeptember 1., csütörtök

NAHALKA ISTVÁN: A MAGYAR TÁRSADALOM EGYÉRTELMŰEN VESZÍTETT A FIDESZ KÖZOKTATÁSPOLITIKÁJÁVAL

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.08.28.



Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson tartott beszédében bemutatott egy listát arról, mit tart szükségesnek, hogy Magyarország fejlődése 2030-ra „lokális kivétel" lehessen. A Hírklikk utánanézett, hogy az utóbbi 12 évben hogyan sáfárkodott a kétharmados többség az egyes területek javaival. Sorozatunkból az is kiderül, mi vár Magyarországra a Fidesz – azaz Orbán Viktor – vezette kormány további országlása alatt.


Magyarországon a közoktatásban 2010 óta nő az esélyegyenlőtlenség, a szelekció az iskolában, 2009 óta romlanak a PISA-eredmények. A 2008-2009-es évek végén a 16 évesek 100 százaléka járt iskolába, ma csak 90 százalékuk. Mindenhol a romlás jelei láthatók – nyilatkozta a Hírklikknek Nahalka István oktatáskutató. Hozzátette: a Fidesz 12 éves uralma alatt meghozott intézkedések nem szolgálták a közoktatás fejlődését. A veszteség az, hogy Magyarország a világ fejlődésével ellentétesen halad, és inkább visszafejlődik. Persze, a jelenlegi hatalom emberei ezt nyilván nem így gondolják.

A magyar közoktatást 12 éve a Fidesz uralja. Mik voltak a legfontosabb intézkedéseik ezen a területen, mi alakult másképpen, mint addig?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.