2022. szeptember 1., csütörtök

AZ ETYEKI MANDALA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.09.01.


Etyeken a szülők és a helyi lakosok újították fel a német nemzetiségi általános iskolát, mert a NER-ben mindent a szülők és a helyiek végeznek el mindenhol, hogy a környezetük valamiképp élhető formát öltsön. A szülők és a helyiek a NER más vidékein óvodákat, kórházi kórtermeket és más efféléket festegetnek, és gyakorta származik ebből bajuk. De olyan, mint Etyeken, elég ritkán. Elöljáróban, mintegy az egyestől az általános felé terelve gondolkodásunkat jegyezzük meg, hogy a NER tizenkét éve alatt a különféle pozíciókba, hivatalokba jutó emberek egyre hülyébbek, ami egyenes következménye a kontraszelekciónak, csodálkozni rajta tehát nincs mit. Kies hazánkban tombol a rosszindulatba és hatalmi gőgbe ojtott ostobaság.

Ez Magyarország, ahol élnünk adatik, ha elmenni módunkban nincsen. Ha a hülyék vannak hatalmon, abból az következik, üldözni fogják, amit nem értenek, s mivel hülyék, az üldözendő tárgyak, eszmék és emberek köre elég széles. Életünk tehát így válik pokollá, de április óta szavunk nem lehet, mivel mi választottuk meg őket. Az etyekiek is saját maguknak választottak polgármestert, s hogy most az történt velük, ami, az ugyan sajnálatos, de csak maguknak köszönhetik. Ilyképp írásunk nem őket, s rajtuk keresztül magunkat sajnáltatandó születik, hanem csak mintegy kórkép leirata boldogabb tájékoknak és időknek, nyersanyag abszurd drámák számára, ha lesz valaha színpad, ahol ilyesmit elő lehet adni.

Gogol volna a kívánatos szerző, de érjük be velem, aki abból indul ki, nem jó dolog akkor, ha hülye a polgármester, olyan dolgokat ismerni, mint mandala. A mandala nem turul, nem fokos és bő gatya, nem pátoszba ájult keresztény kultúra, illetve annak hiánya, egyáltalán a mandala idegen a nemzettesttől, és furán színes is. Hogy a színei különféle dolgokat jelentenek együttérzéstől a bölcsességig és így tovább, az egyáltalán nem játszik, mert színes, így buziszaga van. Hogy szép legyen az a kurva iskola, a szülők és a helyiek egy mandalát föstöttek a falára, mert nincsenek tisztában azzal, hogy a NER-ben ilyet nem lehet, amióta a kedves vezető meghirdette a fasiszta háborúját a melegek ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.