2022. szeptember 1., csütörtök

TÉNYLEG MEGÉRI MOST ELADÓSODNI? - NE ESSEN AZ ÁTLAGOK BŰVÖLETÉBE!

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.09.01.


Sok családban emlékezhetnek még arra, hogy az elszálló infláció szabályosan „megette” a törlesztőket, ami egykor jelentős teher volt, az évek alatt említésre sem érdemes nagyságrendre csökkent. Egyes közvetítők most is ilyesmivel érvelnek a hitelfelvétel mellett, de az Azénpénzem.hu inkább mindenkit óvna az eladósodástól. Kifejtjük, miért.


Az augusztusi várható infláció 15-16 százalék, a jelenlegi hitelkamat pedig 8-9 százalék, így még mindig megéri eladósodni – állítja a Duna House Pénzügyek (DHP). Érvelésük szerint a jelenlegi magas inflációs környezet a hitelfelvételi lehetőségek kihasználása mellett szól, hiszen az inflációnál jóval alacsonyabb hitelkamatok mellett összességében a hitelünk reálkamata negatív lesz. Hozzátették még, hogy befektetői megközelítésből is jó döntés lehet a kölcsön. Mint állították: a szabadfelhasználású hitelkamatok szintje a prémium állampapír hozama alatt van.

Sok családban emlékezhetnek még arra, hogy egykor az elszálló infláció szabályosan „megette” a törlesztőket. Ugyanakkora összeg, ami a kölcsön felvételét követően jelentős teher volt, az évek alatt az említésre sem érdemes nagyságrendre csökkent. Elméletben tehát a friss eladósodás akár jó üzlet is lehetne. Az Azénpénzem.hu véleménye szerint azonban ez most egyáltalán nincs így...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.