2022. október 6., csütörtök

MEGÉRTIK-E AZOK IS, AKIKNEK SZÁNTÁK…? – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa-válogatás
2022.10.06.


Miközben tömegek tüntetnek az oktatásért, Rétvári a kormány iskolaépítési programját méltatta

A válasz a fenti kérdésre: nem. Nem is akarják. Mondjuk, mi lesz: a lakájmédia ízekre cincálja majd a tüntetés résztvevőit, fellépőt stb., ha egyáltalán szót ejt róluk. A kormány pedig ezerrel nyomja tovább a propagandát, mint ha mi sem történt volna, és kitünteti a tankerületis hóhérokat.

Figyelik a tankerületek, kik sztrájkolnak

Arra is utasítást kaptak, hogy azt is listázzák, kik azok a diákok, akik nem mentek, vagy akik egyáltalán nem is mennek szerdán be az iskolába.


Meleg a moslék, és puha a szalma szaros a hátam szeret a gazda Ezüst Magyarország, arany a szegélye beteg a királyunk, de boldog a népe. (Kiscsillag: Hú, de sötét – elhangzott a parlament előtt, a tüntetésen.)

4,5 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről döntött a kormány

Az emelés januártól visszamenőlegesen jár, azoknak pedig, akik 2022-től jogosultak nyugellátásra, novembertől folyósítják a magasabb összegű járadékot.
Államcsőd nincs, de az IMF-re még szükségünk lehet

Ez történik, ha minden energia és pénz a kormányzás helyett a propagandára megy. A számok nem tévednek:
Brüsszel a jelek szerint kezd belefáradni a jogállamisági harcokba

Annak ellenére is unják már a jogállamisági vitát, hogy sokan mérhetetlenül rossz véleményen vannak az Orbán-kormányról. De még egy jó darabig partnerek lesznek, ezért Bíró-Nagy András politológus szerint inkább most minden fél szeretne időt nyerni, addig pedig valamiféle megállapodásra jutni súlyos pénzvesztések nélkül.

Feltételekkel, de részt vesz a Transparency International a kormány által kezdeményezett korrupcióellenes munkacsoportban

Kérdés, hogy ennek van-e értelme. Ez olyan, mint az ellenzéki képviselő a parlamentben-dilemma. Többségben vannak…

A rablóállam (NER) növekedésre van ítélve

Tóth István János, a Korrupciókutató Központ Budapest vezetője szerint a NER égisze alatt létrejött céghálózat örökös növekedésre van ítélve, ha megáll a burjánzásban, az a halálát is jelenti.

Megveszi a honvédelmi miniszter médiatechnológiai cégének 75 százalékát a kormányközeli 4iG

A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a televíziós reklámpiacon érdekelt, milliárdos forgalmat produkáló, úgynevezett tape-delivery szolgáltatást nyújtó médiatechnológiai cégének új, 75 százalékos tulajdonosa.

Titokban kaphatott kegyelmet az öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester

Veres Margitot 2018-ban hivatali vesztegetés elfogadása miatt ítélték letöltendő börtönbüntetésre, ám szabadlábon várhatta ki, hogy az államfő döntsön a sorsáról. Minden jel szerint Áder János – mandátumának lejárta előtt – kegyelmet adott neki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.