2022. október 6., csütörtök

ORBÁN EZT A GENERÁCIÓT MÁR ELVESZÍTETTE, NEKI ANNYI, HA EZEK EGYSZER POLITIZÁLNI KEZDENEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.05.


Orbán azt akarta, hogy az iskolák lebutításával engedelmes alattvalókat neveljen, s ennek az ellenkezője történt. A diktátorok gyorsabban butulnak, mint az internet révén a világ körforgásában élő 21. századi diákok. Ezek a gyerekek pontosan tudják, milyen verseny van a világban, és mi múlik azon, hogy megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek. Elmúltak azok az idők, mikor még hazai konkurencia és verseny sem volt, mindenki elvégzett valamit, megkapta ugyanazt a munkát, és nagy csodák nem vártak rá. Ma ez nem így van.

A középiskolás fiatalok élet-halál harcot folytatnak Nyugaton, hogy melyik egyetemre kerüljenek be, milyen pozíciót érjenek majd el a szakmájukban és a munkaerő piacon, milyen munkájuk lesz, ha befejezték az egyetemet. A magyar diákok látják ezt, és mivel sokan külföldre készülnek, belekerültek a Z generáció nemzetközi versenyébe. Nem hülyék, pontosan tudják, hogy a sorsukról van szó, és nincs kedvük egy felcsúti hülye bunkó miatt a középkorban találni magukat, és nem tervezik, hogy egy ocsmány sötét disztópia alattvalói és kísérleti nyulai legyenek.

Ezért kellenek nekik a jó tanárok, a jó oktatás, a jó iskola, a versenyképes tudás, miközben egy suttyó fasiszta diktatúra épp azon dolgozik, hogy mindezt lerombolja. Nincs kedvük rendszert váltani, nem akarják az idejüket, az ifjúságukat arra pazarolni, hogy a felcsúti tahó hatalmát megdöntsék. Erre a néhány évre akarnak normális iskolát és jó tanárokat. Aztán elhúznak, és rohadjon meg az Orbán a tetü rendszerével együtt. A Szózat nagy hazugságait már rég kiröhögték, alig várják, hogy egy normális országba lepattanjanak és elfelejtsék ezt a nagy szart, amit ezek ide csináltak.

Ezért az oktatás színvonala és a tanáraik melletti tüntetés hangulata ezt tükrözi: egy egészen más világban élő generáció figyelmezteti a vén fasisztákká változott egykori fiataldemokratákat, hogy a Mussolinitől, Horthytól és Hitlertől összelopkodott primitív rendszerüket szíveskedjenek úgy működtetni, hogy az ő számításaikat, érdekeiket és jövőjüket ne veszélyeztetessék. Ha már egyszer azt elérték, hogy ennek a generációnak a 80 százaléka el akar innen menni és a nemzeti futballválogatott döntetlenjei nem elégítik ki, s nem pótolják számukra a normális emberi életet.

Orbán ezt a generációt már elveszítette. Ezek a gyerekek nem engedelmes alattvalói lesznek egy középkori, feudális, keresztényfasiszta diktatúrának, hanem gyűlölői, akik undorodnak tőle, Orbán válogatott bugris bunkó hülye embereivel együtt. Nem vonzó nekik se Mészáros Lőrincnek, se Németh Szilárdnak vagy Kósa Lajosnak, de még Novák Katalinnak sem lenni. Éppenséggel leszarják a NER arisztokratáit és a nekik működő országot is. A legtöbben távoznak, de Orbán nem örülhet, mert mindenki nem távozhat. Akik pedig maradnak, azok egyszer besokallnak.

Ezek a diákok az Orbán-ellenes tüntetéseken szerezték életük legnagyobb közösségi élményét, és ezt soha nem fogják elfelejteni. Ezek a fiatalok a legszebb liberális eszmékért és a nyitott, szabad világért rajonganak, amit Soros György képvisel és támogat, nem ez a pitiáner tolvaj tetü banda. Ezeket a gyerekeket most csak a tanáraik érdeklik, akiket szeretnek és tisztelnek, az életük az iskola körül zajlik, de eljön az idő, amikor ennél több minden érdekli őket, s ahova néznek, ott a felcsúti potrohos büdös bunkó Orbánt látják, mint mindennek az akadályát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.