2022. október 27., csütörtök

TÖBB MINT 20 OLDALAS INTERJÚT KÖZÖLT ORBÁNNAL EGY NÉMET NYELVŰ LAP

HUPPA
Szerző: HUPPA
2022.10.26.


...„Sok minden, amiről a német fél tévesen azt állítja, hogy Magyarországon folyik, valójában Németországban történik. Egyre több támadás éri a másként gondolkodókat és azok javait. Ugyanez vonatkozik a zsidó állampolgárokra és a szexuális kisebbségek tagjaira is. Ha egy médium eltér a fősodortól, nyomást gyakorolnak a bankjára és a hirdetőire” – folytatta.

„Tisztelem Németországot. Ezért fogom most vissza a kritikát. Ezzel kapcsolatban csak ennyit szeretnék mondani. Németországhoz képest Magyarország most a béke és a szabadság szigete. Németországban jelenleg liberális hegemónia uralkodik. Csak egy narratívának van helye a nyilvánosságban. Aki ettől eltér, az már nem létezik a nyilvánosság számára. Magyarországon ezzel szemben a közbeszéd pluralista struktúrájú. Vannak liberálisok és konzervatívok. Ezek a közbeszédben a média révén szinte egyenlő mértékben képviseltetik magukat. A magyar társadalom sokkal pluralistább, szabadabb és békésebb, mint a német társadalom” – fejtegette.

„Ma a német baloldal az Európai Parlamenten keresztül megint elő akarja írni nekünk azt, hogy miként éljünk és gondolkodjunk a migrációról, a genderizmusról, a nemzetről, a családról, és így tovább. De ez nem tartozik rájuk. Ez a mi dolgunk. Magyarországon egyébként nem fordulhatna elő, hogy valamelyik európai államfőről rágalmazó karikatúrák jelenjenek meg az állami televízióban. Ez nekünk túl sok lenne. Mi nem süllyedünk le erre a szintre”.

Az újságíró szerint egyre több német gondolja azt, hogy Magyarországon van a jövője. Nem utolsó sorban a másként gondolkodókkal szembeni fokozódó elnyomás, a belső biztonság romlása, a gyermekeikért való aggódás és általában az egyre kellemetlenebb szellemi légkör miatt hagyják el német hazájukat.

„Tudunk erről a fejleményről, és arra ösztönözzük a németeket és más nyugat-európaiakat, hogy jöjjenek hozzánk. A következő tíz-húsz évben egyre több nyugat-európai fog hozzánk költözni, mert Magyarország egy biztonságos, keresztény és a hagyományokra büszke ország. Azok a nyugat-európaiak, akik szabadon és az otthonitól eltérő légkörben akarnak élni, továbbra is nyugodtan költözzenek hozzánk. Tárt karokkal fogadjuk őket. Az európai történelemben mindig nagy nyereség volt a befogadó országok számára, amikor Nyugatról érkeztek bevándorlók. Magabiztosak vagyunk. Magyarországon nem lesznek párhuzamos társadalmak. A nyugatról érkező bevándorlókat örömmel üdvözöljük” – mondta.

Ukrajnáról Orbán leszögezte:

„Először is szeretném világossá tenni, hogy Oroszország erőszakkal és a nemzetközi joggal szembeszegülve akarja megváltoztatni a status quót Ukrajnában. Az ukránok ez ellen védekeznek, az országukat és annak szuverenitását védelmezik. Kétségtelen, hogy Európa erkölcsi megfontolásokból is az ukránok oldalán áll, hiszen fontosnak tartjuk Ukrajna szuverenitását és függetlenségét. De ez nemcsak erkölcsi kérdés. Európa érdeke az is, hogy Európa és Oroszország között legyen egy olyan terület, amely elválasztja a két érdekeltségi zónát. Biztonsági szempontból erre ma nagy szükség van, tekintettel arra is, hogy Európa nem hozott létre saját közös hadsereget és katonai erőt. A célok tekintetében nincs nagy különbség az európai országok között. Közös érdek, hogy Oroszország ne jelentsen fenyegetést a kontinensre. Ehhez hozzájárul az EU keleti határa és Oroszország között lévő szuverén Ukrajna. Ma azonban viták folynak arról, hogy milyen eszközökkel lehet ezt elérni most, hogy Oroszország háborút indított. A hősiesen harcoló ukránok főként azért tudják tartani magukat Oroszországgal szemben, mert hatalmas támogatást kapnak Európából. Azonban Európa jelenleg úgy támogatja Ukrajnát, hogy a kontinens egy eszkalációs spirál irányába kényszerül. Apró lépésekkel kerülünk egyre közelebb a háborúban való közvetlen részvételhez. Ha nem állítjuk meg ezt a folyamatot, akkor mi magunk is háborúba kerülünk, bár ezt eddig nem akartuk” – mondta.

„Remélem, hogy az új német szövetségi kormány előbb-utóbb belenő abba a szerepbe, amelyet Németországnak az európai súlya okán valójában be kellene töltenie. Továbbá bízom abban, hogy Trump visszatér, és az USA-ban ismét erős kormány lesz” – szögezte le.

Hosszan beszélt arról, hogy Európa az amerikaiak érdekeinek veti alá magát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.