2022. december 2., péntek

MÁTÓL LEGALÁBB 65 ISKOLÁBAN ENGEDETLENKEDNEK A TANÁROK

24.HU
Szerző: 24.HU
2022.12.02.


(Cikkünk folyamatosan frissül)


A csütörtök esti állás szerint 634 tanár kezd 65 iskolában határozatlan idejű munkabeszüntetésbe a Tanárok a tanárokért Facebook-csoport összesítése szerint, de ez a szám folyamatosan növekszik új és új iskolák csatlakozásával. A pedagógusok azért fogtak tömeges polgári engedetlenségi akcióba, mert szerdán nyolc tiltakozó gimnáziumi tanárt rúgtak ki a tankerületek, hatot a Karinthy Frigyes Gimnáziumból, egyet-egyet a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból és az Eötvösből.A Karinthy ki se nyit, a tanárok a diákokkal együtt a Külső-Pesti Tankerülethez vonulnak, hogy tiltakozzanak a kollégáik kirúgása miatt. Két hónapja már tüntettek az épület előtt, amikor személyesen mentek átvenni a kirúgással fenyegető leveleket az érintett tanárok. Akkor a szülőkkel együtt több mint ezren gyűltek össze a tankerületnél.

A Vörösmartyban a tanárok kilencven százaléka tagadja meg a munkát, amiért kirúgták egy kedves kollégájukat, itt is rendkívüli szünetet rendeltek el.

Az Eötvösben reggel a diákok fogják elállni az intézmény kapuit tiltakozásul az elbocsátás miatt.

Nem lesz tanítás sem a Veress Pálné Gimnáziumban és a Kőbányai Szent László Gimnáziumban sem, annyi tanár fog hiányozni.

A sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium gyásznapot tartanak a pedagógusok. Ahogy fogalmaztak, néma szakórákkal állnak ki elbocsátott kollégáik mellett.

Huszonkét tanár megtagadta a munkát egy csepeli gimnáziumban. A pedagógusok nyilatkozata itt elolvasható.

A pasaréti Szabó Lőrinc Általános Iskola és Gimnáziumban is polgári engedetlenségi akcióba léptek a tanárok. A szülők hétfő reggelre a suli elé szerveznek megmozdulást, hogy jelezzék, kiállnak a tanáraik mellett.

Az egyetemisták is szolidarítanak: az ELTE BTK hallgatói reggelre élőláncot hirdettek a Múzeum körútra.

Szombat délután ötre pedig tüntetést hirdettek a diákok a tankerületeket irányító Klebelsberg Központ épülete elé a Bajcsy-Zsilinszky útra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.