2022. december 15., csütörtök

MATOLCSY ÁDÁM BARÁTI KÖRE SEJLIK FEL EGY NEW YORK-I LUXUSAPARTMAN MEGVÁSÁRLÁSA MÖGÖTT

444.HU
Szerzők: HASZÁN ZOLTÁN, NÉMETH ZOLTÁN
2022.12.15.


- New York egyik vadonatúj luxusingatlanának új tulajdonosa lett nyáron.

- A vevő egy magyar cég.

- Az amerikai iratokban megtalálható részletek alapján Matolcsy Ádám Baráti Köre sejlik fel a háttérben.

A Crown Building Manhattan egyik ikonikus épülete. Nemrég befejeződött felújítása után New York legdrágább szállodája található benne. Nemcsak bérelni, vásárolni is lehet luxusapartmanokat az épületben. A legfényűzőbb a fellelhető papírok alapján magyar kézbe került: 14 milliárd forintért. A felbukkanó szereplők Matolcsy Ádám Baráti Köréhez köthetők.

A növekvő infláció, az emelkedő kamatlábak és a gazdaság lassulása ellenére a New York-i ingatlanpiac köszöni, jól tartja magát. Különösen igaz ez a luxusingatlanok piacára, ahol már tavaly is a pandémia előtti árakon vagy jóval fölötte keltek el az ingatlanok. Erre a piacra lépett be egy New Yorkban is figyelemreméltónak számító vásárlással egy rejtélyes magyar vevő.

A Realdeal online ingatlanmagazin számolt be júliusban arról, hogy egy tengerentúli vásárló 34,8 millió dollárt (14 milliárd forintot) fizetett egy 350 négyzetméteres luxusapartmanért az Aman New Yorkban.

A Manhattanben, az 5. sugárút és az 57. utca sarkán található ikonikus épület az aranykor pompáját és a sugárút időtlen eleganciáját, kifinomultságát és dinamizmusát ötvözi. Az 1921-ben elkészült, Art Deco stílusú épület eredetileg Hecksker Buildingként lett anyakönyvezve, kiskereskedelmi és irodaházként funkcionált, sokáig a legdrágább irodaháznak számított az USA-ban. Nevét 1983-ban változtatták esti „koronaszerű” díszkivilágítása után Crownra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.