2022. december 6., kedd

„MINISZTERELNÖK ÚR, EGY ROSSZ HÍREM LENNE: EZT A GENERÁCIÓT ÖNÖK ELVESZTETTÉK”

444.HU
Szerzők: ÁCS DÁNIEL, BANKÓ GÁBOR
2022.12.06.


- Ismét ezrek vonultak utcára az oktatásért.

- November 30-án újabb 8 tanárt menesztettek az állásából polgári engedetlenség miatt. Ezzel 13-ra nőtt a tiltakozások miatt kirúgott pedagógusok száma.

- Szombat este mind a 13-án kiálltak a Bajcsy-Zsilinszky úton felállított színpadra.

Pankotai Lili, akinek korábbi kiállása miatt távoznia kellet az iskolájából, újra felszólalt.

- Szervezők: Tanárok a Tanárokért csoport, a Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom

Szabó Zsuzsanna Éva (PSZ elnök): „Azért vagyunk ma itt, mert a kormány semmibe vesz bennünket. Tanárokat, diákokat, szülőket még csak válaszra sem méltat.”

Nagy Erzsébet (PDSZ ügyvivő): „A kormány, mondjuk ki nyugodtan, Orbán Viktor, szintet lépett. Szintet lépett Pintér Sándor. Megtizedelik a népet. Random választottak ki nyolc pedagógust, nem okvetlenül a legtöbbet engedetlenkedőt.”

Káldos János, karinthys szülő: „Nem azért vagyok itt, hogy ecseteljem, hogy az oktatásirányítás hogy árulja el a gyerekeimet és a nemzet jövőjét. Nem azért vagyok itt, hogy részletezzem, hogy amit a minisztérium és a tankerület csinál, az nemes egyszerűséggel hazaárulás. Azért vagyok itt, hogy a karinthys szülők szempontjából elmondjam, hogy mit jelent az, hogy nem hagyjuk. (...) Ezekre a tanárokra, akiket most kirúgtak, a gyerekeknek szükségük van. Ha kell, és most kell, akkor a szülők finanszírozni fogják a kirúgott tanárok oktatását, hogy tanítsák a gyerekeinket. Ha kell, akkor az iskolán kívül, de karinthysként.”

Szabó Anita, madáchos szülő: ”A tiltakozás új formáit kell választanunk, és nem szabad visszariadnunk az elsőre radikálisnak tűnő eszközöktől sem. Ez a hatalom sajnos csak az erőből ért. Nem azt figyeli, hogy mit mondunk, hanem hogy hányan vagyunk. Nem félhetünk, mert a gyerekeink élete a tét.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.