2022. december 20., kedd

NŐGYÓGYÁSZ: NAGYON ELHAMARKODOTT ÉS EGYÁLTALÁN NEM ÉLETSZERŰ A KORMÁNY TERVE A MAGÁNORVOSOKKAL

SZABAD EURÓPA
Szerző: KERTÉSZ ÁDÁM
2022.12.20.


Nem vagyunk rabszolgák – mondta egy szakorvos arra az egészségügyi rendelettervezetre, amely szerint a magánellátásban dolgozó orvosoknak havi húsz órát továbbképzés címén állami kórházban kell dolgozniuk. Az orvosi kamara erőt mutató válaszra készül, mert úgy vélik, „ezek a jogszabályok kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét”.

Érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak mindannyiótokban. Ígérjük, hogy az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül” – írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a hazai orvosoknak, miután újabb, sokakat felháborító rendelettervezet jelent meg, amely a magánellátásban dolgozó orvosokat érinti.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Belügyminisztérium úgy módosítaná az orvosok továbbképzéséről szóló rendeletet, hogy a magánellátásban dolgozó, szakorvosi képzettséggel rendelkező, továbbképzésre kötelezett orvosoknak a gyakorlati továbbképzés igazolásához havonta húsz óra gyakorlati időt kell eltölteniük az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) honlapján szereplő valamelyik állami egészségügyi szolgáltatónál.

A MOK elnöksége szakértők bevonásával és valamennyi területi szervezet véleményét kérve dolgozik a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő véleményezésen – írták levelükben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.