2023. január 5., csütörtök

MEGDUPLÁZTÁK A TATÁRJÁRÁSRÓL SZÓLÓ FILM ÁLLAMI TÁMOGATÁSÁT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.01.05.


Így a valaha gyártott öt legdrágább magyar film egyike lehet

A korábban megítélt 1,268 milliárd forint után, decemberben további 1,238 milliárd forintot ítélt meg a Nemzeti Filmintézet Soós Péter 1242 – a Nyugat kapujában című történelmi nagyjátékfilmjének gyártására.

Mindeközben:

Nem tudják a boltosok, hogyan fogják teljesíteni az árstopos termékek készleten tartását előíró rendeletet

A rendelet betartása újabb veszteségeket generálhat a számukra, hiszen attól, hogy nekik az árstopos élelmiszereket rögzített áron kell adniuk, attól még ezek az élelmiszerek a világpiacon drágulnak. Kivel fizetteti ki a kormány a különbözetet…?

A trafikbotrány főszereplőjeként is ismert fideszes és családja milliárdos cégbirodalmat épített ki

Horváth István az a fideszes parlamenti politikus, aki még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziók kiosztását övező botránynak, valamint kivette a részét az Orbán Viktor vejéhez köthető Elios-ügyből is. Politikai karrierje viszont ezután is töretlen maradt. Sőt.

Milliárdos megbízás a Nézőpont Csoport cégének a Miniszterelnöki Kabinetirodától

Alvállalkozóként a kormányzati megmondóember Mráz Ágoston Sámuel tulajdonában álló Ceper Central European Perspectives Zrt.-t vonják be…

Hatalmas beruházások betonozzák be a kormányt és építik újra az ország függőségét

Kínai, dél-koreai és német cégek összesen 4400 milliárd forint befektetést jelentettek be Magyarországon 2022-ben, ezzel is segítve azt, hogy az ipari termelés ne omoljon össze, ne legyen tömeges csőd a beszállítóknál és még fizetésemelések is legyenek. Ennek azonban megvan az ára: a kormány elkótyavetyéli a termőföldeket és szemet huny a környezetszennyezés felett.

Az uniós pénzmegvonásra a kormány még erősebb centralizációval, újabb rendőri-katonai eszközök bevetésével válaszol majd

A propaganda átmenetileg eredményes lehet, ha azonban nem érkeznek meg az uniós források, akkor a sikertelenséggel mindenki szembesülni fog…

Bokros Lajos: A kormány gazdaságpolitikája rosszabb, mint a propagandája

“… kifejezett nyílt károkozásról beszélhetünk.”

A magyar vezetők miért zarándokolnak az emeritus pápa koporsójához?

” A Vatikán állam államfője Ferenc pápa. Ilyen értelemben ez nem egy államfői temetés, hanem egy nyugalmazott pápáé. Ez nyilván reprezentáció, és saját maguk hovatartozásának az egyértelmű manifesztációja. Erdő Péter bíboros, prímásnak és Veres András püspöknek, az MKPK elnökének természetesen ott kell lennie, ez teljesen rendjén való. De azt nem tudom, hogy a magyar államfőnek valóban ott van-e a helye. Ha a pápát államfőként, a hivatalában éri a halál, az egészen más eset.”

Rómából Ljubljanába repült a honvédség gépe

Az utas Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével találkozott Ljubljanában. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel szűk szavúan csak annyit közölt, hogy a tárgyalás során aktuális kétoldalú és nemzetközi ügyeket érintettek.

Orbán Viktor több barátja is csúnyán elbukott

2022-ben Szlovéniában is választásokat tartottak, ahol a konzervatív Janez Janša maradt alul, kormányváltást előidézve ezzel.

Megváltoztak a honvédségi alakulatok megnevezései

A hadrendi számnak egy előző dicső harcoló alakulatra kell utalnia, a névadónak pedig egyértelműen magyar katonahőst kell választani. “MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár” A “vitéz” használata nem tiltott? (Lesz itt még Orbán Viktor dandár…)

Pintér volt az utolsó csepp a pohárban

Lemond a tanártüntetések egyik emblematikus alakja.

Több mint hatezer ingatlant árvereztek el a kilakoltatási moratórium kezdetéig

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elektronikus árverési rendszerében jelenleg összesen 2600 ingatlanra lehet licitálni, ezek túlnyomó többsége pedig (nagyjából 2200) lakóépületnek, lakóháznak vagy öröklakásnak minősül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.