2023. február 23., csütörtök

ORBÁN VIKTOR MEGNEVEZTE A FIDESZ ELLENFELEIT A FRAKCIÓÜLÉSEN - A KORMÁNYFŐ VASKOS, PUTYINISTA PROPAGANDÁT ADOTT ELŐ BALATONFÜREDEN

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2023.02.23.


A „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportokat” – köztük a Joe Biden amerikai elnök vezette kormányzatot –, a „Gyurcsány vezette baloldalt” és a háborús időkben „nyerészkedő nemzetközi spekulánsokat” nevezte meg a párt ellenfeleinek Orbán Viktor a Fidesz-KDNP szerdán kezdődött, balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén – derül ki a Magyar Nemzet beszámolójából.

Orbán a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok” tagjainak nevezte továbbá a „háborúpárti brüsszeli bürokratákat és a háborúpárti politikusokat” is, illetve azt mondta, „kilóra megvették a Gyurcsány vezette dollárbaloldalt, amely azt teszi, amit megbízói kérnek”. A kormányfő neoszovjet stílusú beszédében azt állította, a „dollárbaloldalt a nemzetközi spekulánsok pénzelik”, akiknek „emblematikus alakja” – ki nem találnák – Soros György, aki az egykori Soros-ösztöndíjas állítása szerint „már évekkel ezelőtt megírta, hogy a közép-európai országokat kell felhasználni egy proxyháborúra Oroszország ellen, mert a közép-európaiak jobban tűrik a háborúval együtt járó emberáldozatokat, mint a Nyugat (!)”.

Orbán kijelentette, az idén is azt várja el képviselőtársaitól, „amit eddig is: szorgalmat, csapatszellemet és »bátorságot«”.

A miniszterelnök állítólag azt mondta, a sopronbánfalvi kolostorban tartott háromnapos stratégiai kormányülésen megvitatták, hogy „kell-e módosítani a háborúhoz való magyar hozzáálláson”, és arra a megállapodásra jutottak, hogy nem kell. „A magyar emberek (a »nemzeti konzultáción« nemmel szavazó körülbelül 1,35 millió) így döntöttek áprilisban, nem szállítunk fegyvert, nem csatlakozunk semmilyen háborús koalícióhoz” – fogalmazott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.