2023. február 17., péntek

ROGÁN ANTAL KABINETFŐNÖKÉHEZ VEZET SCHADL GYÖRGY BIZALMASÁNAK NAPLÓJA

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2023.02.17.


A Schadl György sofőrjeként és személyi asszisztenseként tevékenykedő férfi feljegyzései alapján rengeteg készpénzt szállított, egy naplóbejegyzése pedig arról árulkodik, hogy egy ízben Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének vitt el egy autót. A történtekről Nagy és a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda is hallgat. A nyomozati iratok szerint a végrehajtói kar elnökének a Karmelita kolostorba és a Rogán-féle minisztériumba is bejárása volt. A Völner Pált és Schadl Györgyöt érintő büntetőügy pénteken kezdődik, ám a mindössze 72 oldalas vádiratból feltűnően sok minden kimaradt a nagyjából 1700 oldalas nyomozati anyaghoz képest. A Nagy Ádám-szál például teljesen.

Az eddig feltételezettnél is bizalmasabb kapcsolat lehetett Schadl György, a végrehajtói kar börtönben ülő elnöke és Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke között – legalábbis ez olvasható ki a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadlt érintő büntetőügy nyomozati irataiból.

A 24.hu által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték az ügy negyedrendű vádlottjának, M. V.-nek a naplóbejegyzéseit, valamint a telefonján elmentett szöveges üzeneteket. Ennek azért van jelentősége, mert a férfi Schadl György bizalmas munkatársa volt, aki a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott. A telefonjáról lementett bizonyítékok szerint Schadl mindenféle ügyes-bajos dolgát ő intézte, naplóbejegyzései szerint feladatai közé tartozott a készpénz szállítása, autóügyek bonyolítása, a pénzváltás, de Schadl – azóta szintén vádlott – feleségének is vitt olykor süteményt.

E naplóbejegyzések között szerepel egy 2021. április 23-ára rögzített feladat.

A délután 4 órára időzített bejegyzés szerint a férfinak Nagy Ádámot kellett felhívnia, és elvinnie hozzá egy autót. A bejegyzés alapján egyértelmű, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, a sofőr ugyanis feljegyezte a címet, ahova mennie kell. A szóban forgó ingatlanról pedig korábban megírtuk, hogy a miniszter kabinetfőnökének családjához tartozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.