2023. március 2., csütörtök

ORBÁN FASISZTA RENDSZERÉRŐL MONDOTT JOGOS VÉLEMÉNYÜK MIATT HÁTRÁLTATJÁK A FINNEK ÉS A SVÉDEK NATO-CSATLAKOZÁSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.03.01.


Feje tetejére állt a világ azzal, hogy az Európai Unió és a NATO tagja lehet egy nyíltan és egyértelműen fasiszta diktatúra, Orbán Viktor Magyarországa. Miután az EU és a NATO a saját értékeit semmibe véve még nem zárta ki az oroszoknak kémkedő, a NATO ellenségeit támogató, azokkal szívélyes viszonyt ápoló, a jogállamiságot megszüntető Magyarországot, a magyar fasiszta diktatúra (a vétójogával a NATO-ban is visszaélve) hátráltatja Finnország és Svédország csatlakozását, mert ez a két demokratikus állam kifogásolja azt, ami miatt Magyarország még tag sem lehetne.

Svédország és Finnország jogállami demokrácia, ahogy az EU-ban, úgy a NATO-ban is helye van, mert megfelel a nyugati szövetségi rendszer demokratikus értékeinek és követelményeinek. Ám a tagságukat egy olyan ország akadályozhatja, amely semmiben nem felel meg sem az Európai Unió, sem a NATO követelményeinek (ez utóbbi esetében még árulással is vádolható, miután Orbán az oroszoknak dolgozik). Az indok pedig az, hogy ez a két demokratikus nyugati ország jogosan bírálni merészelte Orbán fasiszta rendszerét, amiről már több EU-parlamenti határozat is született.

Igazi, hamisítatlan, orosz maffiamódszerrel zsarolja és fenyegeti Orbán diktatúrája az oroszokkal szemben a NATO védelme alá menekülő két nyugati jogállamot. Mintha Svédország és Finnország nem mondhatna véleményt Magyarországról vagy bármelyik uniós és NATO-tagországról, mert az bosszút áll rajta, és erre hivatkozva zsarolásra és büntetésre használja a vétójogát. Ha van valami, ami nem jogállami, nem demokratikus, akkor az éppen ez, hogy kritikus véleményt megbosszulnak és büntetnek, egy tagfélvételi kérelmet gáncsolnak. Ezért sincs helye Orbániának a NATO-ban.

Svédországnak és Finnországnak az Európai Unió tagjaként joga és kötelessége, hogy szóvá tegye bármelyik uniós tagország fasizálódását, a demokrácia és a jogállam felszámolását. Ez nem lehet akadálya a NATO-ba való felvételüknek. Nem lehet követelménye a NATO-hoz való csatlakozásnak, hogy demokratikus értékek védelmében a csatlakozni akaró országok ne mondhassanak kritikát egy demokráciának álcázott, “illiberális” (értsd: antiliberális, antidemokratikus) fasiszta diktatúráról.

Az Orbán-rezsim arra használja fel a vétójogát, hogy Svédországot és Finnországot megfenyegesse, megfélemlítse és megzsarolja, hogy ne merészeljen kritikát megfogalmazni, az Európai Unióban a jogállami normákat megkövetelni, ha NATO-tag akar lenni, és az oroszoktól védelmet kíván találni. Ez alvilági bűnözés, a legmocskosabb orosz maffiamódszer, amit az Európai Uniónak és a NATO-nak is szóvá kell tennie és el kell utasítania. Ez nem felel meg egyik demokratikus nyugati szövetség szabályainak, normáinak és értékeinek sem.

Orbán ún. “parlamentje” (amelynek a kilóra megvásárolt kollaboráns ellenzék ad legitimációt, annak ellenére, hogy a magyar “országgyűlés” semmilyen tekintetben nem felel meg a parlamentektől elvárható jogállami és demokratikus normáknak, ahol az ellenzéknek semmiféle jogai nincsenek, és a parlament semmiféle ellenőrzést nem gyakorol a végrehajtó hatalom fölött) most egy álvitát folytat a “Fideszen belül”, mintha a 135 keszyűbábnak használt jellemtelen gazembernek bármikor bármibe bármiféle beleszólása is lenne. Saját magukhoz sincs semmi közük.

Orbán eljátszik egy színházat, miközben az általa kiválasztott bábjai parancsra szavaznak meg mindent, parancsra beszélnek és parancsra hallgatnak. Ahhoz sincs közük, hogy mi kerül eléjük, és mire mit kell szavazniuk. Szijjártó a legnevetségesebb és legarcátlanabb szöveget adta elő, hogy “megérti” a fideszes képviselők ellenkezését, mert sérti őket a svédek és a finnek véleménye. Senki nincs, aki elmondja nekik, hogy egy NATO-csatlakozáshoz semmi köze nincs annak, hogy Svédország és Finnország politikusainak mi a véleménye a magyar jogállamiságról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.