2023. március 20., hétfő

VÁLTOZÁSOK A VÁROSMAJORI SZÍVKLINIKA ÉLETÉBEN

INDEX
Szerző: -EN-
2023.03.20.


...
A változások listája

A budapesti VIII. kerületi, a Korányi Sándor utca 2. szám alatt található Külső Klinikai Tömbben végzik március 20-tól a Városmajori Szívklinika nyitott szívsebészeti és érsebészeti műtétjeit, a Központi Betegellátó 4. emeletére költözik az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály, az Ortopédiai Klinikán a 2. emeletre irányítják át a fekvőbeteg-ellátást – derült ki a főigazgató közléséből.

A már folyamatban lévő betegellátás, a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak – tette hozzá. Az ügyeleti ellátás, a transzplantációs operációk változatlan kapacitással valósulhatnak meg a költözés alatt is.

A tervek szerint már húsvéthétfő után, április 11-től visszaáll a régi rend, ezzel a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületében látják el az összes korábban megszokott tevékenységet.

Rendszeresek az átmeneti költöztetések

A Semmelweis Egyetem csaknem negyven, az ellátás jóformán teljes spektrumát lefedő szervezeti egységgel rendelkezik, a betegellátás négy fő klinikai tömbben (Belső Klinikai Tömb, Külső Klinikai Tömb, Városmajori Klinikai Tömb, Szent Rókus Klinikai Tömb) valósul meg, az épületek felújításai során pedig más-más intézmény veszi át az adott rész ellátási kapacitását. A 2022. december 1–31. között meghirdetett részlegátcsoportosítást elsősorban az épületek korszerűsítési, karbantartási és energiahatékonysági célú felújítása, másrészt a megnövekedett üzemeltetési költség tette szükségessé. Az alábbi részlegek előreláthatólag 2023. március 31-ig a felsorolt helyszíneken látják el a betegeket:

- November 30-tól a Szent Rókus Klinikai Tömb Stáhly utcai szakrendelőjének betegeit a tömb Gyulai Pál utca sarki épületébe irányították, a pszichiátriai járó- és fekvőbeteg-ellátást az egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikára helyezték át.

- A Belső Klinikai Tömbben a korábbi transzplantációs klinika épületében lévő intenzív részleg a Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán folytatta működését november 30-tól, míg a Pankreász Betegségek Részlege a Tömő utcai épület V. emeletére került. A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének Asszisztált Reprodukciós Osztálya a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Egységében működő Asszisztált Reprodukciós Centrumban (ARC) folytatta november 30-tól a munkát.

- A Külső Klinikai Tömbben a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika – a Tömő utcában lévő – onkológiai fekvőbetegrészlege és az ún. kúraszerű ellátás november 30-tól a klinika Korányi utcai épületében kapott helyet. A Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Tömő utcai tömb V. emeletéről a 10 ágyas hospice-ellátás a Szent Rókus Klinikai Tömb Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központba került március végéig.

Tavaly tavasszal is volt

Felújítás miatt 2022 májusában átmenetileg új helyszínen működtették a Semmelweis Egyetem transzplantációs részlegét változatlan számú műtővel, orvosgárdával és egészségügyi személyzettel. A transzplantációs sebészeti osztály a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületének (1083 Budapest, Üllői út 78/A) 3. emeletén kapott helyet, ugyanúgy fekvőbeteg-ellátási és belgyógyászati háttérrel, valamint vesedialízis lehetőségével, mint a Baross utcában.

Mint megtudtuk, a koronavírus alatt is történtek ideiglenes osztály- vagy részlegáthelyezések, de ez nem okozott fennakadást az ellátásban, ugyanis általában a költözéseket hónapokig tartó tervezések előzik meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.