2023. március 20., hétfő

NYUGDÍJRA GYŰJT? NÉZZE MEG, HOGY JÁRT! - ÖSSZEÁLLÍTOTTUK AZ ÖNKÉNTES PÉNZTÁRI HOZAMOK TOPLISTÁJÁT

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B.VARGA JUDIT
2023.03.16.


Az Azénpénzem.hu kigyűjtötte, melyik önkéntes nyugdíjpénztárban gyarapodott a leginkább a pénz, és hol a legkevésbé. Nem csak tavaly, hanem az elmúlt 10, illetve 15 évben is jókorák a különbségek. Ezek pedig zsebre mennek. Nem is kicsit.


Az önkéntes nyugdíjpénztárak 2022-ben átlagosan -6,80 százalékos nettó hozamot értek el – tudatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint jelezték, a tavalyi utolsó negyedév teljesítményének köszönhetően a 73 pénztári portfólióból 12 zárt pozitív hozammal az elmúlt év végén. Az éves nettó hozamok széles skálán, 8,5 és -14,5 százalék között szóródtak. Tavaly az előző évtől eltérően elsősorban az alacsonyabb kockázatvállalású portfóliók teljesítettek jobban.

Akik esetleg pánikolnak, érdemes elolvasniuk a lehetséges teendőkről írt korábbi anyagunkat. Az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai a 2022-es évről saját egyenlegértesítőjüket már kézhez kapták, így a hozamot is megtudták. Mostani összeállításunkból arra eszmélhetnek rá, hogy másokhoz képest hogy jártak. Az eltérések pedig jókorák. Segítségül táblázatba szedtük a legjobb és a legrosszabb teljesítményeket. (Az összes önkéntes pénztári adatot itt találja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.