2023. április 14., péntek

AZ 56-OS MAGYAROKNÁL NAGYOBB AZ UKRÁN NÉP SZENVEDÉSE - AZ 1956-OS MENEKÜLTEKNEK MINDENT MEGADOTT AMERIKA, EZT BECSMÉRELI A KORMÁNYSAJTÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.04.13.


Az orbáni propagandagyár tegnap este még nem sejtette, hogy Orbán Viktor ma leteszi a fegyvert az amerikai nagykövet lábai elé, és bejelenti, hogy kilép az amerikaiak által szankcionált orosz kémbankból. Elhitte, hogy „nincs az a szövetségesi, diplomáciai, akár baráti nyomás, aminek Magyarország ne állna ellen”, pedig ismerhetnék már saját képmutaó, kétkulacsos pávatáncosukat, aki úgy tiltakozik az uniós szankciók ellen, hogy mindet megszavazza. Ezért belefutottak a bummfába a „Köszönjük, nagykövet úr! Nem fogjuk elfelejteni” címmel névtelenül írt kioktatásukkal.

Ebben az amerikai nagykövetség által támogatott plakátkampányról egyebek mellett azt írták, hogy „egy 1956-os fotót felhasználva politikai gúnyt űzni egy nép szenvedéséből és halottaiból”, s ez a nép nem az ukrán, hanem a magyar nép lenne. Először is, az 1956-os magyar nép akkori szenvedése meg sem közelíti az ukrán nép jelenlegi szenvedéseit, amit ugyanazoktól az oroszoktól szenved el, akiknek ma Orbán a szövetségese. Másrészt, Orbánnak az oroszok melletti kiállása Ukrajnával szemben az, ami politikai gúnyt űz az 1956-os magyarok szenvedéséből és halottaiból.

Az Orbán-rezsim hivatalos álláspontját képviselő írás Amerikát teszi felelőssé az 1956-os magyar szabadságharc bukása miatt. Azt kifogásolja, hogy Amerika nem segítette akkor a szabadságharcos magyar népet. Ez teljes mértékben logikátlan az Orbán-rendszer mai politikája és retorikája fényében, mivel Magyarország kormánya ma „háborúpártinak” nevezi az Ukrajnát segítő Amerikát. Amit hiányol 1956-ban, azt utasítja el 2023-ban. 1956-ban a magyarok az oroszok ellen voltak, 2023-ban pedig a magyar kormány a oroszok mellett áll, az ukrán „56-osokkal” szemben.

Az amerikai nagykövetség plakátja a béke feltételének a megszálló orosz hadsereg kivonulását tartja, ami az 1956-os magyarok követelése is volt. A jelenlegi magyar kormány az 1956-os magyarok követeléseit tagadja meg, amikor azért hibáztatja az amerikai nagykövetséget, mert az ukrán szabadságharcosok pártján áll. A központilag megrendelt propagandacikk azzal is vádolja az Egyesült Államokat, hogy a harmadik világháború veszélyétől tartva, 1956-ban az amerikai hadsereg nem vonult be Magyarországra, most pedig nem számít a világháborús veszély.

Önmagában is az 56-os forradalom és szabadságharc megtagadása az ukránoknak nyújtandó segítség elutasítása. Amit 56-os szerepe miatt az amerikaiak szemére hánynak, ők azt teszik az ukrán szabadságharcosokkal szemben. De a tények meghamisítása, hogy Amerika ma a világháborút kockáztatja, mert ugyanúgy nem vonult be Ukrajnába, mint 1956-ban. Olyan rövid idő alatt, amilyen rövid idő alatt az 56-os magyar ellenállók kapituláltak, Ukrajnának sem tudtak (volna) adni sem pénzügyi, sem katonai támogatást. Ezért ez a párhuzam hamis és hazug...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.