2023. április 14., péntek

BÚCSÚT INTENEK A KÖZTÁRSASÁG SZÓNAK– HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.04.14.


Átnevezik Novák Katalin hivatalát


Immár nem csak Magyarország nevében nem szerepel majd a köztársaság szó, hanem a köztársasági elnök hivatalának nevéből is kikerül. Palota lesz helyette. Sándor-palota.

Orbán Viktor: mi már hazaküldtük a ruszkikat

“…Emlékezhetünk, amikor Orbán a rendszerváltáskor ezzel a mondattal robbant be a köztudatba, mikor is mindenki elalélt a gyönyöröktől, milyen bátor ez a mi fiunk, hogy így egymaga szembeszáll egy világhatalommal mellét kitárva tankjaik előtt. Holott azidőtájt a „ruszkik” már Záhonytól integettek visszafelé, ahogyan robogott velük a vonat a nagy orosz pusztaság mélyibe.” Rezeda

Orbán Viktor: Az Egyesült Államok a barátunk és szövetségesünk

Alapvetően katonai szövetségről van szó, de az is összeköti a két országot, hogy az USA is egy keresztény ország alapvetően. A gazdasági kapcsolat pedig egyenesen egy sikertörténet Orbán szerint.

Sírunk…

Az 56-os szabadságharcosokra hivatkozva bírálja az amerikai szankciókat a budapesti orosz követség

Ez még csak a 4. hír, és már úgy érezzük magunkat, mint egy nagyon rossz vígjátékban, amelynek a címe: A Nagy Átverés.

Zsibbadtan nézi az EU Budapest és Moszkva barátságos viszonyát

“…Az igazi teszt akkor jöhetne, ha Orbán Viktor úgy döntene, hogy ellátogat a Kremlbe, de jelenleg inkább arra utaló jeleket látni, hogy régóta várt kijevi útjának zajlik az előkészítése, amellyel azt próbálhatnák demonstrálni, hogy Ukrajna igenis számít Budapestnek.”

Összekeverte a kormánymédia David Pressmant egy magyar bíróval, akinek korábban a kirúgását követelték

Az Origo és a Demokrata címlapján is Matusik Tamás budapesti bíró képével illusztrálták a David Pressmant és az Egyesült Államokat aláásni próbáló mai híreket. Elvileg a két szerkesztőségnek nincs köze egymáshoz…

Lázár elárulta, kinek adná a közpénzen felújított kastélyokat

Számba jött három nagy magyar vállalat, a MOL az OTP és a Richter…

Óriási tempóban osztogatja az ingatlanokat az állam az egyházaknak

Mindezt akkor, amikor a Kúria kimondta, hogy nem kötelezhető az állam arra, hogy támogatott lakhatást biztosítson Budapesten azoknak a halmozott fogyatékossággal élő embereknek, akikről jelenleg idősödő szüleik gondoskodnak. A Kúria szerint ugyanis hiába jár a támogatott lakhatás, a gyakorlatban nincsen egy darab férőhely sem a fővárosban, sem az országban, ráadásul ennek létrehozását polgári peres úton nem lehet kikényszeríteni az államtól.

Túlélőprogramot készít Budapest, mert „szétverik a város gazdaságát”

Az elmúlt hetekben több kormányzati szereplővel is egyeztettek a főváros helyzetéről, de nem tapasztaltak hajlandóságot a helyzet megoldására, pedig a magyar gazdaság 36-38 százalékát adja Budapest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.