2023. május 15., hétfő

AHOL ÚGY BESZÉLNEK A NŐKRŐL, MINT BÖJTE CSABA, OTT ERŐSZAKOLNAK GYEREKEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.05.15.


Ha valaki meghallgatja Böjte Csabát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét, hogyan beszél a nőkről, semmi csodálkozni való nincs azon, hogy az általa vezetett gyerekotthonokban erőszakolják a gyerekket, fiúkat és lányokat egyaránt. Eredetileg az Uh.ro portál számolt be arról, ami a magyar sajtóban is megjelent, hogy Böjte az RMDSZ és nőszervezete meghívására, a botrányai ellenére a székelyudvarhelyi Junior étterem teltházas közönség előtt, anyák napja alkalmából beszélt, ahol kifejtette a véleményét és a bölcsességeit a nőkről. Mindezt Isten nevében.

Jó érzékre vall olyan papot hívni a nőkről és az anyákról előadni, akinek felügyelete alatt zavartalanul ütnek-vernek, szexuálisan erőszakolnak gyerekeket, anyák gyermekeit, akiktől elkunyerálták a gyerekeiket, majd egy poklot teremtettek számukra. A közönséget azonban mindez nem zavarta, amin semmi csodálkozni való nincs, miután Böjte nőkről kifejtett véleményét is nagy nevetéssel és őszinte csodálattal fogadta a többnyire nőkből álló erdélyi közönség.

Ez arra utalhat, hogy a sok tekintetben elmaradt, befelé forduló erdélyi közösségben hasonló lehet a nőkről a felfogás, mint amit Böjte előadott. A „Nem a bugyijában kell kezdeni az ismerkedést, hanem a lelkében!” címmel írt beszámoló szerint Böjte azt mondta: „Hát mondom, ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…).” Böjte megfejtette a nők nem komplikált lelkének titkát. Fejsze helyett virág. Ennyit kell tudni a nőkről és a női lélekről.

Aztán mondott különbeket is: „Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll.” Mintha egy disznót vagy kecskét talált volna valahol, és arra mondaná el, mit kell csinálni az állattal, hogy megnyugodjon és rendesen egyen. Böjte szövegeiből süt a nők lenézése, lebecsülése, hogy tárgynak, legjobb esetben állatnak nézi őket, akiket a férfi szelidít virággal. Ennyit kell tudni róluk.

Ez az ember tanítja a párkapcsolati szabályokat is, mint elmondta: a párkapcsolatban be kell tartani a szabályokat, ennek érdekében találták ki a Székelyhídon induló Szerelem tanösvényt, melynek 9 állomása Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének stációit követve leképezi azt, hogy egy párnak milyen ismerkedési fázisokon kell átmennie, hogy a gyermekei ne az ő gyermekotthonaiban nőjenek fel a végén. Tegyük hozzá: mert annál nincs rosszabb. Ennek lényege pedig a címben van: „nem a bugyijában kell kezdeni az ismerkedést, hanem a lelkében”. A nőnek is van lelke.

Ahol így gondolkodnak, és így beszélnek a nőkről, ahol tárgynak, állatnak nézik őket, ott nem számít, ha megerőszakolnak gyerekeket, mert a gyerek a családi hierarchiában még a nőknél is alsóbb szinten áll. Ha megerőszakolták, akkor úgy járt, volt rá ideje. Böjte a nála megerőszakolt gyerekeknek azt mondja: „ne hátra nézzél, nem a múltat kell újraélni, hanem a jövőt. Micimackó mondta Malackának, hogy mit nézel hátra? Nem arra megyünk. Tehát, hogy ami megtörtént, azon nem lehet változtatni, de Isten irgalma, kegyelme, segít ezeknek a gyerekeknek talpra állni, újrakezdeni”.

Korábban azt mondta az ilyen gyerekekről, akik nem tudnak szabadulni az elszenvedett lelki sérülésektől, hogy „akkor a társadalom előbb-utóbb keresztül lép rajtuk és leírják őket. Fonnyadt alma. Abból pálinkát főznek. De a te életed a te kezedben van, és te kell küzdj. Az a jó, ha az ember megtanul a saját lábán járni”. Az áldozat a hibás, ha nem tud túllépni azon, hogy a kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, megfélemlítve, a nevelő, akinek gonbdoskodnia kellett volna róla, megerőszakolja, szexuálisan kihasználja, akkor ő egy fonnyadt alma, akiből pálinkát főznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.