2023. május 3., szerda

ORBÁN NUKLEÁRIS FEGYVEREKET AKAR A MAGYAR HADSEREGBE?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.05.03.


Ijesztő szavak hangzottak el a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, melyen meghallgatták és megszavazták Böröndi Gábort, a Magyar Honvédség új vezérkari főnökét. Az új parancsnok azt mondta, hogy a magyar katonai oktatásba be akarja építeni a „nukleáris elrettentést”. Magyarázatra szorul, mit ért az új vezérkari főnök a „nukleáris elrettentés” oktatásán? Attól tartunk, hogy ahol „nukleáris elrettentést” oktatnak, s ezt kiemelt programnak tekintik, ott hamarosan nukleáris fegyvert is akarnak birtokolni.

Most jelent meg a NER történetében a nukleáris „puska” először a színpadon, amely ha megjelent, akkor el is kell sülnie. Így már érthető lenne, miért fontosak az orosz nukleáris kapcsolatok, miért nem szavazzák meg az oroszokkal szembeni nukleáris szankciókat, miért nem építheti más Paks II.-t, csak az oroszok. Nem csodálkoznánk, ha Orbán tervei között szerepelne a nukleáris fegyver, az atombomba, amivel fenyegethetné Európát és a szomszédos országokat, nukleáris hatalommá fejlesztve önmagát.

Ha belegondolunk ebbe a nagy fegyverkezésbe, annak véges határai vannak. A NATO nélküli magyar hadsereg csak orosz nukleáris fegyverrel a kezében képviselhet komoly elrettentő erőt. Ha a „nukleáris elrettentés” oktatása csak egy elméleti tantárgy, akkor miért tartotta fontosnak az új hadseregparancsnok megemlíteni a meghallgatásán? Egy elméleti tantárgy nem érdemel figyelmet, sok ilyet oktatnak a katonáknak. Belegondolni is rossz, de nem kizárható, hanem valószínűsíthető, hogy Orbán nukleáris fegyverrel akarja megerősíteni a magyar haderőt.

Orbán csak így tudja magát „közép-európai” nagyhatalommá tenni, világpolitikai szerepét, jelentőségét és befolyását növelni. Orbánnak világmissziós tervei vannak a „kereszténységnek” nevezett fasiszta illiberális modell terjesztésére. A „romlottnak” nevezett nyugati világgal szembeni harca az oroszok transzcendens, messianisztikus ideológiájával megerősítve, nukleáris nagyhatalomként válhat komoly tényezővé. Soha semmiben nem érdekelte mások véleménye, a magyaroknak közük sincs saját országukhoz, ezért ha Orbán akarja, az oroszoktól nukleáris fegyverei lehetnek.

Az nem kérdés, hogy Orbán miért fejleszti gőzerővel a hadsereget és mire készül: háborúzni akar. A magyar hadsereg fejlesztése nem a NATO-t akarja erősíteni, hanem a magyar katonai erőt, mely a NATO-tól függetlenül is képes megvédeni magát, esetleg területeket elfoglalni, megtartani, volt magyar területeket visszaszerezni. Követni Putyin stratégiáját a világ újrafelosztására, oroszokkal vagy anélkül. A világ keresztény missziós terület, amely legitimálja a fegyveres erőszakot és a háborút, a cél szentesíti az eszközt.

Az ukránok ellen indított orosz háború egy lehetőség Orbánnak, hogy felborul a status quo és újra lehet rajzolni a határokat. Ehhez kell egy erős hadsereg, mint minden fasisztának. Ez azonban semmit nem ér, ha csak hagyományos fegyvereket jelent. Az igazi erő a nukleáris bomba, a nukleáris fenyegetés. Nem is értjük, hogy eddig ez hogyan nem jutott eszünkbe. Ha az oroszok Orbánt segítik atomfegyverhez jutni, ugyanez a lehetőség nem lesz meg azoknak a környező országoknak, akik a Nyugattal tartanak. Orbán kész lehet kilépni ehhez bármilyen szerződésből.

A meghallgatáson részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminiszter, aki azzal indokolta a magyar hadsereg lefejezését, hogy harcászati szintről hadműveleti szintre akarja emelni a hadsereg készültségi szintjét. E feladatra választották ki az új vezérkari főnököt. Böröndi Gábor Amerikában tanult, volt NATO-bevetésen, az USA „erőszakszervezetében”, szolgált a gonosz birodalmában, Brüsszelben , ahol NATO kapcsolattartó volt. Erről hihetnénk azt, hogy egy nyugatias, NATO-kompatibilis és NATO-párti tábornok került az Orbán-hadsereg élére, de ez kizárt, ha őt választották...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.