2023. szeptember 14., csütörtök

KÉT VÍZUM ÉS EGY SZAVAZÁS

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.09.14.


A mókásabb kedvű, ámde a NER-t módfelett rühellő honfitársaink tegnap a történések nyomán annak adtak hangot a szájbertérben, hogy már csak egy nagy doboz popcorn szükséges számukra a felhőtlen boldogsághoz, és kerek lesz a világ. Ahogyan a foteljükben hátradőlve, majszolgatva élvezik az eseményeket, amelyek bőségesen és az ő kedvükre sorjáztak a koraőszi hőségben. Szöllősi György a Nemzeti Sport – Orbán kizárólagosan kedvenc lapja, amiből a kormány tízezer példányra fizet elő – főszerkesztője. Nem ezért épp, de emellett kegyelmes urunk kebelbéli cimborája is, valamint a „magyar futball utazó nagykövete”.

Ebből még lesznek bonyodalmak.

Szöllősi elvtársat nem engedték be az Egyesült Államokba. Szöllősi elvtárs nem kapott vízumot. Ez volt a kiinduló tétel, amivel Orbán cimborája telesírta a közösségi teret, de egészen más aspektusból, mint ami a valóság. Hogy tőle féltik a nagy vízen túl a demokráciát, emelte héroszi magasságokba önnön lényét a főszerkesztő, és azon is nyavalygott, nem ilyen hozzáállást várna el egy „szövetséges országtól”. Mindeközben azonban nagyvonalúan megfeledkezett arról, hogy a gazdája és annak sajtója, tehát a nerista kollégái milyen teli és habzó pofával szidják ezt a „szövetségest”. De, mint aztán kiderült, másképp fekszik a leányzó.

Hogy ez csak Szöllősi elvtárs olvasata a saját fontosságáról.

Az amerikai nagykövetség ugyanis reagált a nyüszítésre, és úgy helyre tette főszerkesztő elvtársat, hogy rögtön megértjük a nagyközönség popcorn utáni áhítozását, mert annyira jó a mozi. Azt tudatták Szöllősi elvtárssal, hogy ő diplomata vízumért folyamodott, de a státusza erre nem jogosítja fel, mert nem kormányhivatalnok. (Csak annak hiszi magát esetleg a cimboraság miatt.) Ha valaki nem jogosult diplomata vízumra – így a nagykövetség -, akkor annak ilyet nem adnak ki, ez a gesztus tehát helyre tette hősünket, de egyben Szijjártót is, aki az összes nerista cimborájának (Dzsudzsák és a többiek) diplomata útleveleket osztogat.

De ez nem megy.

Illetve megy a banánköztársaságokban és a keleti despota cimboráknál, működő demokráciákban azonban nem. Ha hozzánk jössz, be kell tartanod a szabályainkat, ez volt az üzenet, illetve annyi még, hogy netán, ha erre hajlandó nem vagy, be sem engedünk. Mert ugyan jól hangzik ez a magyar futball utazó nagykövete titulus, de ez olyan, mint amikor a homokozóban osztogatnak egymásnak a gyerekek tábornoki rangokat, azaz, a mesék édes birodalma. De, mint kitetszik, ennek Szijjártó és a magyar külpolitika áll a hátterében, amely kapott egy méretes maflást, és még csak azt sem mondjuk, nem azért, amilyen.

Hogy fasiszta jellegű és feudális tartalmú. Egy szóval: köpedelem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.