2023. szeptember 14., csütörtök

ORBÁN VIKTOR NYARA

TELEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2023.09.14.


Alaposan megtervezték a kormányfő nyári politikai fellépéseit. Orbán Viktor nyilatkozatait megvizsgálva pontosan kirajzolódnak a főbb üzenetek: közeleg a harmadik világháború, Trump legyen az amerikai elnök, Kína felemelkedik, és Amerika mellett a másik nap lesz az égen. Mindemellett azt is megtudhattuk, hogy Orbánnak kell még tíz év a tervei megvalósításához. A kormányfő üzenetei között azonban számos komoly ellentmondást találni, és több kínos témát nagyon is tudatosan kerül a nyilatkozataiban. És az ellenzék eközben mit csinált a nyáron? Elemzés.


Orbán Viktor számára biztosan nem volt uborkaszezon ez a nyár. A diplomáciában és a nyilvánosságban is sűrű, munkával teli időszakon van túl a miniszterelnök, aki következetesen és erősen uralta az elmúlt hónapok politikai napirendjét – ahogy erre korábban is volt persze példa. A kormányfő nyaralni is csak a nyár legvégén ment, mint kiderült, Schmidt Mária lányához.

Orbán ugyanakkor ezen a nyáron többször, több fórumon bocsátkozott hosszabb fejtegetésbe a stratégiájáról, geopolitikai és történelmi meglátásairól, jövőbeni, akár évtizedes terveiről. A kormányfő nyári aktivitását még látványosabbá tette a teljes ellenzék passzivitása. Mindezek indokolttá teszik, hogy az őszi politikai szezon és a kezdődő dupla választási kampány küszöbén átnézzük, hogyan is telt Orbán Viktor nyara...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.