2023. november 19., vasárnap

ORBÁN: MENET KÖZBEN NEM CSERÉLÜNK LOVAT

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2023.11.18.


- Sejtette, hogy így lesz.

- Üzent nem létező kihívóinak.

- Beharangozta a már beharangozott szuverenitásvédelmi törvényt.

- Tematizálni kezdte a Fidesz „zöld politikáját”.

- És kijelentette: Nyugat-Európa a fél életét odaadná, ha olyan migránsmentes lehetne, 
mint Magyarország.

- Orbán Viktor újra a Fidesz elnöke.

Saját mércéjéhez mérten is hosszú beszédet mondott a Fidesz 30. kongresszusán Orbán Viktor, a párt újraválasztott elnöke.

A miniszterelnök, akit természetesen óriási ováció fogadott, megköszönte a megtisztelő bizalmat, hogy vezesse az ország, sőt Európa legerősebb pártját, és azt ígérte, hogy az odaadásában ezúttal sem fognak csalódni. Azért jelezte, hogy nincs különösebben meglepve az eredmény miatt:

„Sejtettem hogy így lesz, az igazat megvallva. Nem az alázat hiánya mondatja velem, hanem a józan ész: menet közben nem cserélünk lovat.”

Különösen mókás része volt a köszönetnyilvánításnak, amikor Orbán arról beszélt, azért sem volna jó épp most vezetőt cserélni, mert ciklus közepén jár a párt, jó az irány, és még szufla is van. Mintha tényleg azon múlna a dolog, hol tart épp a ciklus. Túl sok reményt nem hagyott az ismeretlen aspiránsoknak sem: szerinte 2025-ben érdemes dönteni a hogyan továbbról, de a legjobb korban érzi magát, akkor is jó korban fogja érezni magát, jól karban is lesz tartva, úgyhogy túl sok jóval nem tudta bíztatni nem létező kihívóit.

Orbán már a beszéd első felében utalgatott a szuverenitásvédelmi törvénycsomagra, amit keddre harangozott be a Fidesz, de még mindig nem nyújtottak be a parlamenthez. Soros Györgyöt láttatta az ellenzék mögött: szerinte a magyar származású befektető-spekuláns ernyője alatt egyesülnek a kormányváltáson dolgozó erők, médiától ellenzéki pártokig. Az egyetlen szerencse, amiért még nem jutottunk a lengyelek sorsára, hogy a Fideszben korábban megkezdték a felkészülést

„a főmacher, a pók, a bábjátékos” 
ellen, és így „világra szóló győzelmet arattunk.”
...

Lásd még:

RÉNYI PÁL DÁNIEL: GYŐZELMI KÉNYSZER
 



















STEFANO BOTTONI: A HATALOM MEGSZÁLLOTTJA - ORBÁN VIKTOR MAGYARORSZÁGA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.