2023. december 31., vasárnap

LÁNCZI IDEÁLIS VÁLASZTÁS RETTEGETT ÁVH-FŐNÖKNEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.12.30.


Orbán és a NER működését ismerők biztosak lehetnek abban, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem azzal kezdi, hogy jönnek a „fekete autók”, bebörtönöznek bárkit. Ellenkezőleg, a cél az, hogy az új államvédelmi hatóság belesimuljon a rendszerbe, belekonszolidálják a NER-be, mint annak szerves és legitim részét részét, hogy így legyen hiteles a munkája.

Ez nem azt jelenti, hogy kevésbé veszélyes, mint ahogyan a fogadtatása előrejelezte, épp fordítva: amikor megkezdi az ÁVH és a Gestapo újkori keveréke a működését, már senki nem kérdőjelezi meg, hogy az jogállami és törvényes, miközben a nyílt totális diktatúra eszköze lesz. Pontosan olyan lesz, mint a NER egésze, másnak látszik, mint ami.

Lánczi Tamás feladata az lesz, hogy belekonszolidálja a szuverenitásvédelemnek nevezett fasiszta diktatúra államvédelmi erőszakszervezetét a rendszerbe, miközben ki kell építenie a szervezet struktúráját, működési módját, módszereit, ideológiai- és propagandahátterét, s tartalommal töltse meg a működését.

Gátlástalan propagandista hazudozóként ez nem lesz nehéz, most a feladata az lesz, hogy minden mást kriminalizáljon és kiirtson. Lánczi akkor bukik meg a hivatalában, ha nincs elég türelme kivárni, amíg beindulhat a gépezet, és túl korán, idő előtt elkezdi listázni és kontroll nélkül, a titkosszolgálatot használva üldözni bárkit, aki cáfolja a hazugságaikat.

Először vélhetően csak irányelveket határoz meg, amihez mindenkinek tartania kell magát, beleneveli a társadalomba és a közéletbe a szuverenitás fasiszta és náci elméletét, aminek a végén olyan természetes igazságnak kell tűnnie, hogy már a villamoson mindenki tudja, mi sérti a „szuverenitást”, s azonnal tudja mindenki, hol kell feljelentést tennie.

Éppen azelőtt, hogy a rezsim hivatásos hazudozói elkezdenének bezzegelni, hogy nem lett az SZVH mégsem ÁVH, nem tépik le senki körmeit, elkezd a szervezet dolgozni, megtalálja azokat a célszemélyeket, akiket már most is tudnak, hogy elinduljanak a próbaeljárások, s teszteljék, hogyan reagálnak a „zemberek”. A „zemberek” pedig jól fognak reagálni.

Ha Lánczi jól végzi a dolgát, akkor egy zemberként háborodik fel az ország a gondosan és jól felépített koncepciós eljárásokon, amelyek szaporodnak, durvulnak, a propaganda úgy uszít és működik majd, mint a legklasszikusabb kommunista, fasiszta, náci diktatúrákban, ahogy Orbán fasiszta rendszere természetessé vált, ehhez is hozzászoknak a zemberek.

„Vesszen Hannibál! Vesszen Nyúl!” Itt tartunk.

A 444.hu oldalán Rényi Pál Dániel kiváló jellemrajzot készített az új ÁVH-főnökről. Lánczi a kiváló NER-katona, akiből a legkisebb szuverenitás is hiányzik, kézzel vezérelhető, könnyen irányítható, viszont kellőképpen arrogáns és kíméletlen, lefelé tapos és felfelé nyal, arra is alkalmas lesz, amiről teljesen megfeledkeztünk: az SZVH a belső ellenséget is megfigyeli.

Lánczi kiválóan alkalmas arra, hogy rettegett SZVH-főnök legyen belőle, aki a paranoiás vezér jobbkeze és végrehajtó embere legyen. Érdemes lesz figyelni Lánczi beosztottjaira is, akik az erőszakszervezet végrehajtói lesznek, s feladatuk, hogy működőképessé tegyék a szervezetet, mert Lánczi a véresszájú inkvizítor szerepén kívül mindenre alkalmatlan.

Lánczi eddig mindent szétvert, ahova betette a lábát. Az SZVH lesz az első, ahol építenie kell valamit. Ehhez majd kap megfelelő embereket. A hideg, rideg államvédelmi főnököt viszont kiválóan alakítja majd, alig várja, hogy megnyíljon a lehetőség a nyílt támadásra. Megint megtalálták a megfelelő embert a feladatra, de a NER tömegével termeli ezeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.