2024. január 25., csütörtök

HAMIS LÁTSZAT TRUMP SIKERE ÉS HATALMAS GYŐZELME

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2024.01.24.


New Hampshire-ben Trump gyakorlatilag megnyerte a republikánus előválasztást. Nikki Haley eldöntheti, meddig pazarolja az idejét és a donorok pénzét. Eldőlt, hogy Trump lesz újra Joe Biden ellenfele a következő elnökválasztáson. Senki ne felejtse, Trump az általa elfoglalt és kisajátított pártjában aratott nagy győzelmet, ami inkább riasztó arra nézve.

Csalóka az a kép, hogy két előválasztás után Trump rivális nélkül maradt a versenyben. Ez nem azt jelenti, hogy az amerikai történelemben páratlan győzelmet tiszta versenyben és a kiválósága alapján érte el, s ennyivel jobb lenne valamennyi elődjénél. Ez csupán azt jelenti, hogy Trump a pártjában felszámolta a valódi versenyt, letarolta a demokráciát.

Ez az előválasztás nem most dőlt el, s nem a jelöltek alkalmassága és kiválósága döntött. Trump egyszerűen maffiamódszerekkel elfoglalta és kisajátította a pártot. Fanatikus híveire hivatkozva megzsarolt mindenkit, hogy aki nem hódol be, azt tönkreteszi, és meg is tette. Ha valaki politikai pályán akar maradni, akkor térdet kell hajtania Trump előtt, szó szerint.

Ez már egyre kevésbé egy demokratikus párt, sokkal inkább egy személyi kultuszra épülő vezérelvű fasiszta párt, nem politológiai értelemben közönséges maffia, amit Trump és a családja irányít, mert Trump bevonja a fiait, akikkel dinasztiát akar építeni Amerika élén. De, mint látni fogjuk, még New Hampshire-ben is csaknem a szavazók fele elutasította.

A republikánus pártban korábban lehettek ellenfelek, lehetett igazi verseny. Trump ezeket a szélsőjobboldali rohambrigádjaival megszüntette, szétverte, ellenfeleit megfenyegette és megfélemlítette, a bátrabbakat kicsinálta. Ez egy olyan verseny volt, ahol előre megvolt a győztes, akit a többiek kritizálni sem mertek, különben rájuk öntötte az ocsmány mocskát.

A helyzet, hogy már riválisa sincs, a republikánus párt szönyű állapotát mutatja. Trump mindent elsöprő „sikere” megtéveszthet sokakat, de ezeket a „sikereket” agyonterrorizált és eltaposott pártban aratta, amelyet egy alvilági maffia tart az uralma és terrorja alatt. Trump nárcisztikus gyűléseket tart, de ezek nem a szabadság és szabad verseny gyűlései.

EZEK EGY DEMOKRATIKUS PÁRT KAMPÁNYGYŰLÉSEI HELYETT SOKKAL INKÁBB SÁTÁNISTA SZEÁNSZOK.

Trump győzelmének reális értékeléséhez figyelembe kell venni azt is, hogy Trump nem vett részt egyetlen vitán sem. Ez nemcsak azt jelentette, hogy ő rangon alulinak tartotta a „vele azonos szinten nem levő” jelöltekkel való vitát, és nem is csak azt, hogy Trump semmibe vette a riválisai mellett a szavazókat és pártja hagyományait is.

Trump azért maradt távol a vitáktól, mert ha részt vesz azokon, könnyen elbukhatta volna a versenyt, vagy legalábbis másképpen alakult volna minden. Trump olyan, mint Orbán, és a többi pszichopata: nyílt és tiszta versenyt nem vállal, ilyen versenyben el is bukna. Csak csalással tud győzni. Ne feledjük, Trump akarta elcsalni a 2020-as elnökválasztást is.

Trump nem tud tényekkel vitázni, nem képes tényszerű komoly kérdésekre választ adni, mert egyrészt hazudozó, másrészt nem ért semmihez. Orbán is csődbe vitte az országot, régebben az uniós pénzek nélkül is megállt Magyarország a lábán. Az országot lejáratta, a nyugati demokráciák közül kivezette, az országot elszigetelte, kormányozni nem tud. Az egész ország katasztrófa, nem működik az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, stb..

Trump is csak frontális helyetben tud győzelmet aratni, ha az ő kezében van a mikrofon, és senki nem kérdezhet, senki nem cáfolhat, senki nem igazíthatja helyre. Azt mondhat, amit akar. Márpedig egy demagóg populista hazudozó a tömeglélektan törvényei alapján képes a hallgatóságával mindent elhitetni, még azt is, amiről tudják, hogy nem úgy van.

Ezzel Trump megszüntette a nyílt és szabad versenyt, nem tette lehetővé, hogy riválisai és a szavazók megvizsgálják, véleményezzék az állításait. Megszüntette a demokrácia lelkét, a vitát, a tényellenőrzést, az alkalmasság vizsgálatát. Megakadályozta a megmérettetést, és lehengerlő szónoklatokkal, hazugságokkal váltotta fel a valódi demokratikus versenyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.