2024. január 8., hétfő

ORBÁN EURÓPA DIKTÁTORA LESZ?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.01.07.


Magyarország nemcsak az EU soros elnöke lehet, hanem Orbán ölébe hullhat az Európai Tanács elnöki posztja is, miután Charles Michel, a jelenlegi elnök, indul a júniusi európai parlamenti választásokon, s ha megválasztják, idő előtt le kell mondania a posztjáról.

Az eset mindent elmond Európa öngyilkos magatartásáról, a demokratikus politikusok vakságáról és önzéséről, amivel pusztulásba vihetik a világot. Ez az ember a novemberben lejáró mandátumának vége előtt be akarja biztosítani személyes egzisztenciáját az európai parlamenti képviselőséggel. Emiatt veszélyezteti egész Európát és a világot.

Ha az uniós vezetők nem tudnak a posztjára átmenetileg más jelöltben megegyezni, akkor a szabályok szerint az éppen esedékes soros elnöki tisztet betöltő ország vezetője tölti be az elnöki tisztet, aki akkor éppen Orbán lesz. Akár Putyint vagy Trumpot is kinevezhetnék ennyi erővel. De lehet, hogy Orbán még náluk is veszélyesebb.

Mintha maga az ördög írná a forgatókönyvet. A soros elnökség épp az európai parlamenti választás után kezdődik, és ha a szélsőjobboldal jól szerepel a választásokon, akkor Orbán a két pozícióval sok mindent kezdhet. Európa szabadságán súlyos, halálos sebet ejthet.

Védelem nincs vele szemben, mert az EU-nak nincs feje, pontosabban 26 feje van, akik mind a saját ügyeikkel vannak elfoglalva, s ugyanaz a legfontosabb számukra, mint Charles Michelnek. Senki nem érzi feladatának, hogy a közös európai ügyeket elintézze, Orbánnal a kesztyűt felvegye, Európát megvédje, miközben az ellenség leselkedik rá.

Az Európai Tanács elnöki posztja nem jár ugyan hatalommal, elsősorban adminisztratív, szervezési feladatokat jelent, de Orbán kezében ez akkor is fegyver, mert gátlástalansága ismert, a soros elnöki tisztet, és vele az ET elnöki posztot, használhatja a pusztításra.

Márpedig Orbán szándékosan rombol, pusztít. Ez a célja, és ez a legfőbb tevékenysége, miután Magyarországon nincs dolga, mert nincs ellenzéke és nincs sajtó ellene. Elmondta, nem távozni akar az EU-ból, hanem elfoglalni. Ez az ember nem beszél a levegőbe. Tényleg el akarja foglalni az EU-t, fel akarja számolni a demokráciát, és ki akarja fosztani Európát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.