2024. január 8., hétfő

ÁGH ATTILA: ÖNMAGÁT TESZI MŰKÖDÉSKÉPTELENNÉ A RENDSZER

HÍRKLIKK / KLIKK TV / TÍZ
Műsorvezető: BOLGÁR GYÖRGY
2024.01.07.


Az orbáni Magyarország viselkedése az Európai Unióban rendkívüli mértékben felgyorsította az unió reformjának folyamatát – mondta Ágh Attila politológus a KlikkTV Tíz című műsorában. Szerinte ebben az átalakuló világban az EU nem teheti meg azt, hogy a döntéshozatali folyamatai és a további integrációja úgy történjen meg, hogy van egy Orbán, aki ezt állandóan gátolja. „Nagyon jó volt, hogy voltak lépcsői az integrációnak, de most el kell érni, hogy egy föderalizációban legyen egy alapvető áttörési pont, és ehhez le kell választani a másodosztályt az unióról.”

Ágh Attila rámutatott, hogy az Európai Unió az elmúlt évek világválságainak sorozatában komoly eredményeket ért el, az orosz energiáról való lecsatlakozást egy év alatt meg tudta oldani, egy csomó áttörés van az unió életében, ilyen például az egysége költségvetés. „Eddig azt hitték, hogy egy kalap alatt valamennyi uniós országgal meg lehet birkózni.”

A politológus mélyen hisz abban, hogy a Kádár-rendszer összeomlása után az Orbán-rendszert sem fogja megdönteni senki, a rendszer elöregszik, saját magát teszi képtelenné a működtetésre – fogalmazott. Hozzátette, „rossz hír, hogy az országunkat perifériára teszik, de ezzel összegződik a belső összeomlás problémája.”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.