2024. február 24., szombat

A GRIPENEK NEM MOSSÁK LE A HAZUG GYALÁZATOT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.23.


Másfél éven át azzal a hazugsággal akadályozták a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját, hogy a mindent szó nélkül megszavazó, önálló véleménytől, akarattól megfosztott Fidesz-frakció „megosztott”, mert megsértődött a svéd politikusok kritikái nyomán.

Ez mind hazugság volt, mert Svédország senkit nem sértett meg, a demokratikus kritika jogával élt egy olyan uniós országgal szemben, ahol felszámolták a jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, és önkényutralmi rendszert hoztak létre.

Ezt a kritikát mások is elmondják, európai parlamenti határozatok vannak róla.

Ezt a hazugságot követte az újabb hazugság, amikor Orbán azzal mászott ki a gyalázatos hazudozás és szemétkedés alól, hogy tulajdonképpen a Gripenekről szóló megállapodást várták, amiről eddig szó sem volt, mert az arról szóló tárgyalások már három éve folynak.

Ha Orbán Gripenekről szóló hazugsága igaz lenne, akkor márfél éven át hazudtak a sértett fideszes képviselőkről, ami a hivatalos indoklás volt. De egy olyan ember esetében, mint Orbán, mi sem természetesebb annál, minthogy az első hazugság cáfolata is hazugság.

Ezzel szemben egyértelműen beleillik a svéd NATO-csatlakozás akadályoztatása az orosz érdekek szolgálatába, amely egy összefüggő, koherens magatartás, amelynek része volt a svéd NATO-csatlakozás blokkolása is. Orbán az oroszokért járatta le Magyarországot.

Orbán végül egyedül maradt a hazugságaival, lelepleződött a gyalázatos viselkedése, s ebből a kátyúból csak úgy tudott kijönnni, hogy Budapestre csalja a svéd miniszterelnököt, először úgy, mint aki bocsánatot kér a sértődött képviselőktől, később a Gripenek miatt.

Ulf Kristersson először becsületesen elhatárolódott attól, hogy segédkezet nyújtson annak az embernek, aki másfél éve mocskolódik velük és zsarolja őket, majd inkább engedett a nyomásnak, mert megértette, hogy Orbán olyan egérfogóba került, amiből nem jönne ki még sokáig. Nekik ennél fontosabb a biztonság. Lezuhanyoznak Orbán kézfogása után.

Ezzel együtt mi nem értünk egyet ezzel a meghátrálással és megalkuvással, elítéljük azt, hogy Kristersson nem tartotta a szavát, mert az ilyen mocskos gazembereket, mint Orbán, le kell leplezni, és nem szabad nekik segédkezet nyújtani. Sokáig már nem húzhatta volna.

A Gripeneknek semmi közük a NATO-csatlakozás megszavazásához. Orbánnak akkor sem lett volna más választása, ha Kristersson nem jön Budapestre, a bizalmat pedig nem tudta újraépíteni, mert Orbán viselkedéséből süt a sértettség, a frusztráció, a düh és a gyűlölet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.