2024. február 14., szerda

A NER-EN BELÜLRŐL ÉRKEZETT MEGERŐSÍTÉS A TIBORCZ-VAGYONRÓL

G7.HU
Szerző: PÁLOS MÁTÉ
20247.02.13.


A kegyelmi botrány óta az állami társaságokban betöltött pozícióiról lemondó Magyar Péter, a volt igazságügyminiszter volt férje az 1,3 millió megtekintés fölött járó Partizán-interjúban már felvetette, hogy Magyarországon néhány család kezében abnormálisan nagy vagyon összpontosul. Keddi Facebook-bejegyzésében ezt bontotta ki Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével kapcsolatban.

Mit mondott? „Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?”

„Mi a titkod? Oly sokan szeretnének inspirálódni a sikersztoridból, hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok. Mi a célod? Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”

Háttér: Magyar lényegében a NER-en belülről erősíti meg a független sajtó tényfeltáró cikkeit a rendszer működéséről, és ezzel betekintést nyújt a gazdasági összefonódások hálózatába.

A Válasz Online korábbi anyaga már válaszolt is Magyar egyik kérdésére: a Tiborczhoz köthető üzleti kör előremenetele érdekében mintegy 427 milliárd állami vagy baráti pénz mozdulhatott meg.

Ennek eredménye egy hatalmas, ágazatokon átívelő vállalatbirodalom ingatlanos, pénzpiaci, szállítmányozási, vasbetongyártó, napelemparkos, hulladékgazdálkodási, informatikai, szépségipari érdekeltségekkel.

Névleges pozíciók: Magyar arra is utalt, hogy lehetnek olyan vagyonelemek, tulajdonok, amelyek még nincsenek nyilvánosan Tiborcz nevén: ismert milliárdosokról keletkezett az a látszat, miszerint nem ellenőrzik teljes mértékben a névleg hozzájuk tartozó vagyont – legalábbis kívülről nézve megmagyarázhatatlan módon tízmilliárdos nagyságrendben utalnak el osztalékokat, akár Orbán Viktor családja felé...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.