2024. március 27., szerda

„ELGONDOLKODTATÓ, HOGY VARGA JUDIT, AKI A NEMZETBIZTONSÁG ÁLTAL VÉDETT SZEMÉLY, MIKÉNT KERÜLHETETT ILYEN HELYZETBE”

NÉPSZAVA
Szerző: MUHARI JUDIT
2024.03.27.


Terrorban élt a súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő Magyar Péter mellett – írta Varga Judit a Facebook-oldalán. Posztja több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol.


– A kormányoldal felkészült, Varga Judit posztja nem a felvétel megjelenését követő kevesebb mint egy órában készült el – mondta a Political Capital választási szakértője, László Róbert, aki szerint a politikusi megnyilatkozásokból, a kormányzati irányítású médiában megjelent cikkekből világosan látszik, hogy készen volt az ellen narratíva: – Súlyos állítások vannak mindkét oldalon, most az értelmezési verseny zajlik.

A szakértőt azután kerestük meg, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter Facebook-oldalán hosszú írás jelent meg miután volt férje közzétette a hangfelvételt. Arról írt Varga, hogy férje 16 közös évük alatt rendszeresen bántalmazta. „Akadt verbális és fizikai erőszak bőven...Őrjöngve jött be a hálószobába… (...) Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. (…) Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. (…) Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni. (…) Közben magamban egy szép dallamra gondoltam.” Kitért arra is, hogy Magyar többször fogadkozott, nem tesz többet ilyet.

A hangfelvételre csak azután tért rá Varga, hogy hosszan részletezte milyen bántalmazó kapcsolatban élt. Az ominózus beszélgetésről ez olvasható a posztban: „Napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan…” Később újabb poszt jelent, amelyben még erősebb fordulatokat használt: „Terrorban élt”, volt férje „súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember”. Majd kitért arra is: „a bántalmazó kapcsolatok bonyolult lefutási görbéjéről sok balos nőjogi szervezettel egyeztettem miniszter koromban… Milyen érdekes, hogy most, hogy egy általuk gyűlölt fideszes miniszterről derül ki, hogy áldozat volt, hirtelen szelektívvé válik az empátiájuk.”

Az, hogy Varga most áldozatként bírál nőjogi szervezeteket már csak azért is meglepetést kelt, mert miniszterként épp ő volt az, aki bagatellizálta a családon belüli erőszak ügyét. A bántalmazott nőket védő isztambuli egyezményt például „túlmisztifikáltnak” nevezte, azt minisztersége idején sem ratifikálták.

Kedd délelőtti posztja és beszámolója arról, milyen bántalmazó kapcsolatban élt, kérdéseket vet fel korábbi kijelentései tükrében is. 2021-ben szakmai vita bontakozott ki a párkapcsolati- és családon belüli erőszak kapcsán a gyermekelhelyezési eljárásokról. Varga Judit akkor azt írta: „Az új jogszabály alapján a bíróságoknak a döntések meghozatalakor mindenkor a kiskorú gyermek érdekeit kell szem előtt tartaniuk és természetesen fel sem merülhet közös szülői felügyelet megállapítása, ha bármelyik szülő esetén felmerül a bántalmazás gyanúja.” Ehhez képest Magyar Péter korábban azt mondta – és tegnap lapunk kérdésére megerősítette –, hogy

Vargával közös gyerekeik egy hetet vele, egy hetet az édesanyjukkal laknak.

Szerettük volna megkérdezni Varga Juditot arról, hogyan lehetséges ez, ha az apa valóban durva és bántalmazó, ám az exminisztert nem értük el, és a kormányzaton keresztül sem kaptunk választ erre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.