2024. március 25., hétfő

HADHÁZY ÁKOS: HA NEM AKAROK NAVALNIJ SORSÁRA JUTNI, LEHET, HOGY JOBBAN JÁROK, HA INKÁBB KUTYÁKAT MŰTÖK

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2024.03.25.


Hamis reményt kelt az emberekben Magyar Péter, amikor azt ígéri, hogy választáson le lehet győzni a Fideszt, mondja Hadházy Ákos. Az ellenzéki képviselő szerint addig semmi esély a kormányváltásra, amíg nem sikerül kiharcolni a valódi választás feltételeit. Az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása és hibrid forradalom lehet a győzelem receptje. Magyar hirtelen jött népszerűségét látva át kell gondolni Hadházy szerint, van-e értelme folytatni a politikát. Az esetleges visszavonulásáról, a Magyar-jelenségről és az ellenzék teljesítményéről is kérdeztük a képviselőt.


Milyen tanulságot kell leszűrnie az ellenzéknek az elmúlt hetek belpolitikai eseményeiből? Február közepén rég nem látott tömeg mozdult meg a Hősök terén, és Magyar Péter március 15-i zászlóbontására is jóval többen mentek el, mint amennyien az ellenzékre az elmúlt években kíváncsiak voltak.

Ha röviden össze akarnám foglalni az elmúlt hetek politikai mozgásait, akkor azt mondanám, hogy két jó és három rossz hírem van. Az első jó hír az, hogy újabb jelzéseket kaptunk arra, hogy nagy igény van az ellenzék gyökeres megújítására. A másik pozitívum, hogy a maradék független sajtónak nagy hatása van még az ellenzéki térfélen, hiszen néhány hét alatt komoly tényezőt tudtak csinálni egy emberből...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.