2024. március 28., csütörtök

ŐK, OTT A FIDESZBEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.03.28.


Azt mondja az ötös számú tagkönyv, azaz Bayer Zs., ez a morális világítótorony, hogy „mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével” – mármint Magyar Péter. „Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert…” – teszi még hozzá bájos-negédesen. Ezen a ponton pedig Gulyás Gergely holdvilágképe merül föl bennünk elsőként, akivel a megvetett (rühellt, utált, került) organizmus barátilag szokott vacsorálgatni. Hogy akkor Gulyással mi van. Ő micsoda a Brehmben.

De nem is ez, hanem a Bayer. Mert az a szép az egész, „A takonygerincű” címet viselő dolgozatban, hogy ugyan a szerzőtől megszokott vehemenciával ömlik belőle a mocsok, ugyanakkor olyan bukfencek vannak benne, amelyek azt mutatják nekünk, hogy a mi derék tagkönyvünk egyfolytában tökön szurkálja magát. Megértjük viszont, gyorsan kellett előállni valamivel a központi vezényszóra, Bayer szókészlete a maga jellemzőivel adott, ezt hozta is hiba nélkül, de és azonban, mint majd megmutatjuk, a tiszta ész előtt nem áll meg az iromány.

Sok a baj. Elsőként az a logikai feladvány, illetve dilemma inkább, hogyha ők, ott a Fideszben tudtak erről évtizede (mármint, hogy a forgatókönyv szerint) Magyar P. rettegésben tartja, abuzálja a jó miniszterasszonyt, akkor miért nem tettek ellene jogi vagy utcasarki lépéseket. Gondolunk itt arra, hogy szerzőnk amúgy minden Fideszen kívül álló elemet rend szerint a taknyán-nyálán szokott húzgálni, mint emlékezhetünk. Hogy ezt a Magyart is ugyan miért nem tanította olyan jó bayeresen móresre, ahogyan férfiak között illik.

Illetve, ha ez el is maradt, akkor ők ott a Fideszben miért adtak ennek a takonygerincűnek jól fizető állásokat számolatlanul, mert akkor ezek szerint megfelelt a Fidesz-életmódnak az asszonyverés. Vagy már akkor is baj volt, de nem lehetett kimondani, ám ekkor az a kérdés, miért kellett hallgatni róla, hogy most teli pofával ordítsanak. Mindebből pedig olybá tűnik – és ezen a ponton intőn felemeljük tagkönyv elvtárs felé ujjunkat -, hogyha veri is az asszonyt, de jó fideszes, akkor nincsen semmi baj (lásd: vak komondor).

Egyébiránt mindezek után (Bayer és a farkasfalka üvöltése) egyre inkább bizonyossá válik, nem történt meg az, amiről ők, ott a Fideszben már tíz éve tudtak. Ugyanakkor az a kérdés tolakszik elő Bayer állítólagos vallomása után, mi az, amiről tudnak – lásd, Orbán és az összes többi lop -, de nem beszélnek róla, ugyanúgy, ahogyan Szájer is váratlanul csúszott le az ereszen, legalábbis számunkra. Ez a tudás-elhallgatás dichotómia soha nem vezet jóra, mert Magyar kapcsán az az alaptétel, ha tudták, miért hagyták. De nem tudták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.