2024. június 5., szerda

PIKÓ: JÓZSEFVÁROSBAN „FELOLDHATATLAN” VITA ALAKULT KI AZ MSZP-VEL MINDEN VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÉRDÉSBEN

MÉRCE
Szerző: KŐSZEGHY FERENC
2024.06.05.


A józsefvárosi polgármesterjelölti vita során a beszélgetésen jelen lévő bérlők nehezményezték, hogy az önkormányzati lakásokat kezelő, teljes mértékben önkormányzati tulajdonban lévő vagyongazdálkodó cég, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központtal (JGK) ügyintézése nehézkes és problémás. A beszélgetés nyomán utánajártunk a céggel kapcsolatos társadalmi kihívásoknak és az ügy körül kialakuló politikai helyzetnek.


A május közepén megtartott eseményen, melyet a Józsefvárosi Bérlői Érdekvédelmi Közösség szervezett, és a Fidesz jelöltjén kívül az összes polgármesterjelölt részt vett rajta, a vagyongazdálkodó céggel kapcsolatban elhangzott, hogy az a bérlők valódi bevonása nélkül jár el, ráadásul gyatra munkát végez.

„Ez egy botrány, a vagyonkezelőnek sem a szervezeti kultúrája, sem a tudása nem alkalmas arra, hogy emberközpontú szolgáltatás csináljon”

– bírálta a vitán Pikó András jelenlegi polgármester a JGK mostani tevékenységét. A bérlők kritikáira reagálva Pikó ígéretet tett rá, hogy megválasztása esetén a következő ciklusban az önkormányzat átszervezi a lakásügyek intézését és törekedni fog rá, hogy a lakások állagmegőrzéséért és javításáért-felújításért többek között felelős cég, vagy a helyébe állítandó intézmény barátságosabb legyen az ügyfelekkel.

Arról, hogy ez az átszervezés eddig miért nem történt meg, a polgármester annyit mondott el a vitán, hogy elő sem terjesztett ezzel kapcsolatban javaslatot, mert gyanította, hogy nem lenne meg hozzá a többség a testületben. Mivel a polgármester nem nevezte meg, hogy feltételezése szerint pontosan kik szavazták volna le a javaslatot az egyébként ellenzéki többségű testületben, a vitát követően sajtókérdéssel fordultunk hozzá, valamint az önkormányzati dolgozókat is megkerestük, hogy teljesebb képet kapjunk a JGK-val kapcsolatos kihívásokról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.