2024. június 4., kedd

ZAVAR AZ ERŐBEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.06.04.


A TASS, orosz állami hírügynökség arról ír, hogy Szijjártó külügyminiszter a fehérorosz ONT tévének adott interjújában azt fejtegette, valószínűleg nem megy magyar delegáció a június 15-én kezdődő svájci békecsúcsra. Adok időt. Először arra ráismerni, hogy kinek adott interjút a magyarok külügyminisztere, másodszor, hogy ki ír róla, harmadjára pedig, hogy mit mondott. Ezzel bizonyára nem dicsekedett el Karcagon, ahol lakossági fórumot tartott a helyi gombáknak azt fejtegetve, hogy a nagyvilágban vadásznak a békepárti (Fico, Trump) politikusokra.

Ez, amennyire nem igaz, annyira hatástalan, mert mit érdekli a karcagi gombát Trump sorsa, tud ennél jobbat is a Fidesz, illetve a londoni kiruccanásról hazatérő Rogán Antal és decens csapata. Az ő kezük lehet Orbán legutóbbi, irodalmi ihletettségű Facebook-videójában, ami így szól: „A háború öl. Valaki a fegyverrel a kézben hal meg. Valaki menekülés közben. Valaki bombázásban. Valaki az ellenség börtönében. Valaki járványban. Valaki éhen hal. Van, akit megkínoznak. Van, akit megerőszakolnak. Van, akit elvisznek rabszolgának”.

Mindezt hallgatva nem csoda, hogy Zuckerberg egy időre letiltotta a kedves vezető békemenetes óbégatását, de látnunk kell, hogy voltaképp az ehhez képest kutyatöke, és mégis zavartalanul élvezheti mindenki a karon ülőtől a járókeretesig, nincs kegyelem és nincs kibúvó. Valóban, ahogyan Menczer et. jósolta, csak most jön a java, látni is a híradásokban, hogy boldog-boldogtalan fideszista ül a rögtönzött telefonközpontokban, és hívogatja az arra kiszemelteket. Nekem is egyfolytában csörög a mobilom, valami összekeveredhetett a listában.

Amúgy is a mindent letarolás állapotában leledzik a mi kis fasiszta mancsaftunk. Leginkább úgy jellemezhetnénk őket, hogy ilyen veszettül pörgő dervisek ők macsétével a kézben, és vágnak mindent, ami a közelükbe kerül. Sőt, sokszor még azon túl is. A legjobban ezt a KDNP esete mutatja, amely párt Semjénnel az élen centikre van attól, hogy háborúpárti legyen, ha egy kicsit tovább tartana a kampány, mint 9-e, még az is megeshetne. Különben is, ebben a fázisban már belül is kell keresni az ellenséget. Békaemberek, ilyenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.